Gimnazijalci Svebišhala i Zrenjanina u Gradskoj kući

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov i Zorica Denda, pomoćnik gradonačelnika, primili su danas učenike zrenjaninske Gmnazije i njihove goste, učenike gimnazije "Sveti Mihael" iz nemačkog grada Svebišhala.
- Drago mi je što se ova saradnja održava već nekoliko godina, ovo je prilika da se upoznate međusobno, ali i sa kulturama, istorijom i običajima naših naroda, da se družite i možda jednog dana uspostavite i poslovnu saradnju. Ja sam takođe bio đak Zrenjaninske gimnazije i to je bio jedan od najlepših perioda mog života, a drugarstva iz Gimnazije traju i danas – rekao je gradonačelnik učenicima.

 

  


Zorica Denda je takođe istakla zadovoljstvo što učenici nemačke gimnazije nisu prvi put u našem gradu i poželela da iz Zrenjanina ponesu što više vrednih utisaka.
Na prijatnoj dobrodošlici zahvalio se direktor gimnazije "Sveti Mihael" Tomas Prajzendanc.
- Zahvaljujem vam se na ovom prijemu i što ste odvojili vremena za nas. Znam koliko je vreme jednog gradonačelnika dragoceno, i to upravo pokazuje koliko je Zrenjaninu važna ova poseta – rekao je Prajzendanc.
Učenici iz Nemačke bili su zatim u prilici da razgledaju Gradsku kuću i Gradsku baštu. Sa istorijom ovog zdanja upoznao ih je novinar Miodrag Grubački, autor publikacije "Zgrada Skupštine opštine Zrenjanin"  i drugih izdanja posvećenih našem gradu.