Podrška uzornim sportskim klubovima

Streljačka družina «Bečkerek» je proteklog vikenda svečano obeležila zatvaranje sezone gađanja vatrenim oružjem, a događaju su, pored brojnih klubova i gostiju, prisustvovali i predstavnici Gradske uprave.
Prema rečima trenera i takmičara Dragana Grozdanova, ova godina je za zrenjaninske strelce bila uspešna, a kruna uspeha je, kako kaže, Marija Pivač koja je u međunarodnom programu osvojila odlične rezultate, kako malokalibarskom puškom tako i vazdušnim oružjem.
- Probila se u izbor za reprezentaciju Srbije, što nam je bio cilj. Što se tiče seniorske ekipe velikim kalibrom, tu smo posebno zadovoljni, jer smo ponovo vratili titulu prvaka države u trostavu, najtežoj disciplini vojničkom puškom. Ekipa je bila na velikim mukama zbog oštre konkurencije, ali je ipak imala i velikog uspeha – rekao je Grozdanov.
 

 


Zamenik gradonačelnika Goran Kaurić je tom prilikom istakao da je SD "Bečkerek" jedno od uzornih društava, klub sa dugom tradicijom i velikim brojem titula.
- Zaista mi je drago i čini mi čast što sam danas ovde, a izuzetno smo ponosni na ovaj klub, jer je uspeo da ponese titulu šampiona države u gađanju trostava. Zbog toga će Grad i ubuduće stajati uz ovaj uzorni kolektiv i afirmisati ovaj sport. Ovde je puno mladih, a bitno je da se mlade generacije nađu u sportu, a ne na ulici – istakao je on.
Siniša Marinac, generalni sekretar Sportskog saveza Zrenjanina kaže da strelci mogu očekivati i podršku Saveza.
- U planu je postavljanje levog i desnog bedema i oblaganje blende drvetom zbog problema sa  rikošetom. Streljačka družina "Bečkerek" je možda i najstarija sportska organizacija u našem gradu, i to je zasigurno jedan od najuzornijih sportskih kolektiva. Mi ćemo svom snagom stati iza svih njihovih akcija i nadamo se njihovom daljem uspehu – kazao je Marinac.