Prijem za sportistu i humanistu Vlaha Stajića

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton danas je priredio prijem za Vlaha Stajića, zrenjaninskog sportistu i humanistu. Prijemu je prisustvovao i član Gradskog veća zadužen za sport, mr Vojislav Matić.
 
Nekadašnji as zrenjaninskog rvanja, Vlaho Stajić, nedavno je osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za veterane u rvanju grčko-rimskim stilom, održanom u Beogradu. Medalju je osvojio u D diviziji (rvači od 51 do 55 godina), u kategoriji do 85 kg.
 
      
 
Takođe, Stajić je 70 puta bio dobrovoljni davalac krvi, čime je na najbolji način povezao sportski život i karijeru i humanističko delovanje.
 
Povodom ovih sportskih i ličnih, ljudskih dometa, predsednik zrenjaninske Skupštine rekao je da lokalna samouprava ukazuje čast pojedincima koji uspešno predstavljaju grad u bilo kojoj oblasti, kao što to čini i Vlaho Stajić. 
- Danas smo razgovarali s našim sugrađaninom koji postavlja principe humanosti pred sve građanke i građane Zrenjanina. Svi znamo koliko je krv dragocena, a osim tog humanog aspekta, Stajić je i gotovo četiri decenije prisutan u radu Sportskog saveza grada. Gradu čini čast što je Stajić osvojio i jednu svetsku medalju i želja nam je da danas uputimo poruku, pre svega mladim ljudima, da treba biti human, ali se i baviti sportom, jer ta kombinacija čini zdravim i duh i telo. Još jednom hvala Vlahu Stajiću i na humanosti i na spotskim rezultatima – istakao je Aleksandar Marton.
 
Mr Vojislav Matić, i sam nekadašnji rvački reprezentativac, rekao je da je, u nizu osvojenih medalja za zrenjaninsko rvanje, Vlaho Stajić prvi doneo svetsku medalju u konkurenciji veterana, i da će, između ostalog, i po tome biti zabeležen u istoriji sporta grada na Begeju.

 
Vlaho Stajić je skromno o sebi rekao da je rvanjem počeo da se bavi od svoje desete godine, da ovu osvojenu medalju smatra krunom svoje karijere, a da  dobrovoljno davanje krvi smatra humanim gestom svih ljudi dobre volje koji su u prilici da nekome pomognu.
- To činim, pre svega, iz razloga što će možda i meni nekada biti potrebna ta vrsta pomoći. Krv sam dao 70 puta i činiću to kada god budem u mogućnosti – dodao je on.