Stotinu menadžera za odnose s javnošću u Zrenjaninu

Ministar kulture Nebojša Bradić otvorio je sinoć u Zrenjaninu Drugu konferenciju Društva Srbije za odnose s javnošću "PRilika 2010" koja se u našem gradu održava od 7. do 9. oktobra.
- Verujem da ovakvi skupovi ukazuju upravo na potencijale koji se nalaze u ovoj oblasti, a to je pitanje i korišćenja novih tehnologija, unapređivanja razvoja komunikacije - kazao je  ministar Bradić.
Kako je rekao, tema konferencije je odnos prema unutrašnjoj organizaciji. Ta vrsta aktivnosti važna je za svaku instituciju, za svaku firmu pojedinačno, pa tako i za Ministarstvo kulture.
Goste i učesnike konferencije ispred Grada Zrenjanina pozdravila je pomoćnica gradonačelnika Zorica Denda, a događaju je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Goran Kaurić.

 


Denda je tom prilikom istakla da odnosi s javnošću i ljudi koji se bave prenošenjem informacija nose izuzenu odgovornost, jer mogu da utiču i oblikuju javno mnjenje.
- Mi živimo u višenacionalnoj, višejezičnoj i multikulturalnoj sredini, i tim pre je njihova odgovornost značajnija – rekla je ona poželevši učesnicima konferencije uspešan rad i ugodan boravak u našem gradu.    
Predsednik Upravnog odbora Društva Srbije za odnose sa javnošću Miloš Đajić rekao je da konferencija predstavlja kontinuitet rada na obrazovanju članova i pomoći u osnaživanju u različitim temama.

 


Inače, na drugoj međunarodnoj konferenciji "PRilika 2010", u hotelu Vojvodina, oko 100 menadžera za odnose s javnošću iz Srbije, ali i Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine imaju priliku da razmene iskustva sa istaknutim stručnjacima iz oblasti internih odnosa s javnošću.
Na konferenciji će kroz radionice biti predstavljeni i primeri dobre prakse, kao i neki od najuspešnijih radova koji su nagrađeni na konkursu "Priznanje 2010" za izuzetna dostignuća u oblasti odnosa s javnošću u Srbiji.