Novi tereni za male sportove u Botošu

Naseljeno mesto Botoš posetio je pokrajinski sekretar za omladinu i sport Modest Dulić, i u pratnji funkcionera lokalne samouprave Grada Zrenjanina, obišao osnovnu školu "Prvi oktobar" i nove terene za male sportove, izgrađene u školskom dvorištu. Izgradnju terena na kojima će se igrati odbojka, mali fudbal, rukomet i košarka finansirali su Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Grad Zrenjanin. 
 
      
 
Pokrajinski sekretar Dulić je, tokom posete, istakao da se radi o uzornom školskom kolektivu, koji čini napore da na najbolji način organizuje rad i boravak učenika u velikoj školskoj zgradi. Dulić je obišao i deo škole u kom je smešten dečji vrtić, koji, po opremljenosti, prednjači čak i u odnosu na većinu vrtića u gradskoj sredini.
 
Kao najveći problem u radu škole istaknuta je nemogućnost adekvatnog organizovanja nastave fizičkog vaspitanja u zatvorenom prostoru, s obzirom da sportska sala, čija je gradnja započeta pre više godina, još uvek nije dovršena. Iako nije bilo konkretnih dogovora, nagoveštena je mogućnost da, konkurisanjem za sredstva kod određenih pokrajinskih i republičkih fondova, grad u narednom periodu pokuša da realizuje i ovu investiciju. 
 
      
 
O značaju posete botoškoj školi "Prvi oktobar" govori i činjenica da je, u pokrajinskoj delegaciji, bio i pomoćnik pokrajinskog sekretara za energetiku i mineralne sirovine Milan Čežek, dok su, ispred lokalne samouprave, sastanku prisustvovali gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov i pomoćnik gradonačelnika Predrag Stankov, kao i pokrajinski poslanik Dragan Stanišić i predstavnici Sportskog saveza Grada Zrenjanina.