Poslovno udruženje "Pijace Srbije" u Zrenjaninu

Zamenik gradonačelnika Goran Kaurić primio je danas delegaciju Poslovnog udruženja "Pijace Srbije" kako bi se upoznao sa njihovim radom i namerama kada je u pitanju razvijanje sistema unutar Srbije.
- Ovo udruženje nastupa zajedno sa udruženjima iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske, kao i sa onim iz Mađarske i Bugarske, što mislim da je dobar put za pristupanje IPA fondovima, dok s druge strane to doprinosi poboljšanju kvaliteta snabdevanja na pijacama Srbije. Zrenjaninu je u interesu da JKP "Pijace i parkinzi" posluju dobro i da pruže što bolji kvalitet usluga unutar pijaca i našim sugrađanima da se što kvalitetnije, a naravno, i bezbedno i zdravo snabdevaju – rekao je Kaurić.

 


Predsednik Upravnog odbora "Pijace Srbije" Bela Bodrogi istakao je da to udruženje posluje od 2003. godine i da od tada aktivno i uspešno radi.
- Najznačajniji rezultati koje smo postigli u prethodne dve godine odnose se na oblast zakonodavstva, tačnije, reč je o Zakonu o trgovini i Zakonu o komunalnoj delatnosti, koji su u skupštinskoj proceduri, a u čijoj smo izradi učestvovali. Radimo i na jačanju međunarodne saradnje, a sve u cilju zajedničkih učestvovanja na IPA projektima – rekao je između ostalog Bodrogi napominjući da je glavni cilj njihovih ativnosti da se postojeće barijere na granicama uklone.
Prema rečima Borislava Doroslovačkog, direktora JKP "Pijace i parkinzi" Zrenjanin, namera tog preduzeća jeste da se kroz uključivanje u IPA fondove obezbe i sredstva za uređivanje i modernizaciju pijace na Bagljašu, kao i do jeftinijih i kvalitetnijih usluga na zrenjaninskim pijacama.