Prijem za zlatnog karatistu Dimitrija Jerkovića

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton i član Gradskog veća zadužen za sport mr Vojislav Matić priredili su juče prijem za Dimitrija Jerkovića, člana karate kluba "Zrenjanin" i reprezentacije Srbije koja je na 20. Svetskom prvenstvu u Beogradu osvojila zlatnu medalju u ekipnoj seniorskoj konkurenciji, i Sima Salapuru, šefa stručnog štaba KK "Zrenjanin" i trenera reprezentacije Srbije.
 
 
Povod za prijem bio je nedavni uspeh karate reprezentacije Srbije na svetskom prvenstvu, ali i razgovor o aktivnostima i planovima trofejnog zrenjaninskog karate kluba. U sastavu reprezentacije Srbije našlo se, osim Jerkovića, nekoliko karatista, kao i trenera, koji su bili članovi zrenjaninskih klubova, ili su potekli sa ovih prostora, pa je tokom razgovora zaključeno da je karate sport koji u kontinuitetu, dugi niz godina, reprezentuje grad na Begeju, kao i da je jedan od najmasovnijih sportova u gradu i okolini, jer se, u deset klubova, njim organizovano bavi oko 1500 mladih.
 
 
Dimitrije Jerković ocenio je osvajanje zlatne medalje izuzetnim uspehom našeg karatea i kao potvrdu da se rad i upornost isplate.
- Posebno je značajno što smo svetski prvaci postali pred domaćom publikom, što je šansa kakva se ukazuje jednom u životu. Dokazali smo da smo kvalitetnija ekipa od naših protivnika i ja sam presrećan zbog toga. U narednom periodu pokušaću da sličan rezultat ostvarim i u pojedinačnoj konkurenciji – rekao je on.
 
Simo Salapura istakao je da zlatna medalja u Beogradu predstavlja nastavak uspeha zrenjaninskih karatista koji, u kontinuitetu, poslednjih desetak godina osvajaju medalje na najvećim svetskim takmičenjima. On je dodao da klub trenutno radi na obezbeđenju adekvatnijeg prostora za rad, kako bi rezultati bili još bolji. U tome, po njegovim rečima, nailazi na puno razumevanje u Sportskom savezu Grada Zrenjanina. Poseban segment rada kluba jeste i rad sa osobama sa posebnim potrebama.
-  U pitanju je specijalan program za osobe sa invaliditetom, koji se u klubu sporovodi već četiri godine, i ove godine naše takmičare pripremamo za drugi nacionalni šampionat u ovoj kategoriji, čiji će domaćin biti upravo Zrenjanin, krajem novembra – istakao je Salapura.
 
 
- Svetsko zlato Jerković je osvojio u trenucima kada se u Zrenjaninu obeležava 40 godina od početka organizovanog bavljenja karate sportom. Zrenjanin je, posle Beograda, dao najviše sportista na prethodnim Olimpijskim igrama, a kako karate još uvek nije olimpijski sport, uspesi karatista neka budu i neka naša inicijativa i podrška da se on uvrsti u porodicu olimpijskih sportova i time doprinese da spisak zrenjaninskih sportista i trenera na olimpijadama bude još širi – poručio je Jerkoviću i Salapuri Vojislav Matić.