Finale Kupa tolerancije u Zrenjaninu

Finalna takmičenja "Kupa tolerancije 2010" biće održana u Zrenjaninu 3. i 4. decembra, najavio je Milorad Ivković, predsednik Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje Vojvodine.
Prema njegovim rečima, očekuje se učešće 35 ekipa iz Vojvodine, kao i sedam iz regiona, a tim povodom Zrenjanin će biti domaćin za oko 450 učesnika.
Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić rekao je na istoj konferenciji za novinare da je Kup tolerancije pravi put širenja tolerancije i fer pleja.

 


- Bitno je da se prožimaju kulture, a kroz sport razvija duh tolerancije. Zrenjanin je pravi primer kako se može živeti u multikulturalnoj i multinacionalnoj sredini - kazao je Kaurić.
Pomoćnik sekretara za upravu, propise i nacionalne zajednice Marius Rošu naveo je da se ovogodišnji, šesti po redu, Kup tolerancije organizuje u okviru projekta "Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini", pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za propise, upravu i nacionalne zajednice.
Organizator je Savez za školski sport i olimpijsko vaspitanje Vojvodine.
Finalna takmičenja biće organizovana u staroj i novoj hali sportova, fiskulturnim salama Zrenjaninske gimnazije i Tehničke škole, a učesnici će biti smešteni u Domu učenika "Angelina Kojić-Gina".
Do sada su, tokom oktobra i novembra, sportska takmičenja organizovana u Zrenjaninu, Somboru, Pančevu, Bačkoj Topoli, Novom Sadu, Subotici i Sremskoj Mitrovici.