Direktorka USAID-a u Zrenjaninu

Povodom desetogodišnje saradnje, u radnoj poseti Zrenjaninu danas je boravila Suzan Fric, direktorka misije USAID-a u Srbiji sa svojim saradnicima.
Ona je, nakon razgovora sa gradonačelnikom dr Miletom Mihajlovim, istakla zadvoljstvo dosadašnjom saradnjom koja je započela još 2001. godine.
- Na današnjem sastanju imali smo korisne razgovore o zajedničkom radu na lokalno- ekonomskom razvoju i o radu u Zrenjaninu, koji je bio prva opština koja je otvorila Centar za informisanje građana. Takođe, vođeni su razgovori i o budućim oblicima saradnje kako na ekonomskom razvoju, razvoju privrede u Zrenjaninu i pomoći samoj oštini, ali i pomoći građanima – kazala je Suzan Fric.

 


Ona je istakla da USAID radi i implementira još nekoliko projekata na teritoriji našeg grada i sarađuje sa nevladinim organizacijama.
- Imamo i korisnike našeg agrobiznis projekta. U svakom slučaju, bilo mi je drago što sam danas ovde i da sam zadovoljna razgovorima i rezultatima koje smo postigli. Radujem se i našoj budućoj saradnji sa gradonačelnikom i Gradom Zrenjaninom – dodala je direktorka USAID-a.
Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov kaže da se današnji sastanak odnosio najpre na to kako da lokalnu samoupravu približi građanima, a drugi deo sastanka odnosio se na lokalno-ekonomski razvoj u našem gradu.
- Gosti su bili izuzetno zadovoljni svim onim što je Zrenjanin postigao kroz projekte, a naravno dogovorena je buduća saradnja – rekao je Mihajlov napominjući da je Vojvodina nosilac poljoprivredne proizvodnje u Srbiji, te da će mnogi od projekata koji su sprovođeni doprineti daljem razvoju poljoprivrede i našeg grada.