Kompjuteri i proizvodi ''Beohemije'' za školu "9. maj"

"Beohemija", domaći proizvođač praškaste i kućne hemije i kozmetike, obezbedila je Osnovnoj i srednjoj školi "9. maj" u Zrenjaninu higijenska sredstva u visini godišnjih potreba škole, kao i deset računara za  opremanje kabineta za boravak i obrazovanje dece sa različitim smetnjama u razvoju.
Donaciju je Snežani Oluški, direktorki škole "9. maj" uručio Slavenko Sekulić, izvršni direktor "Beohemije", u prisustvu dr Milete Mihajlova, gradonačelnika Zrenjanina.
Sekulić je istakao da je jedan od prioriteta posovnog sistema "Beohemija" doprinos što kvalitetnijem životu ljudi u okviru zajednice u kojoj posluje.

 


- Donacijom higijenskih sredstava koje proizvodimo podmirićemo godišnje potrebe škole, a opremanjem kabineta kompjuterima izvođenje nastave u obvoj specijalizovanoj obrazovnoj ustanovi biće olakšano i unapređeno - kazao je Sekulić.
Snežana Oluški je, zahvaljujući se na donaciji, istakla da je kompanija "Beohemija" među prvima prepoznala probleme sa kojima se susreće ta škola u kojoj boravi oko 360 učenika sa različitim smetnjama u razvoju.

 


Gradonačelnik Mihajlov je rekao da je "Beohemija" još jednom pokazala svoju društvenu odgovornost i podsetio da je pre oko tri godine zrenjaninskoj bolnici uručeno oko tri tone deterdženta.
Iz "Beohemije" je najavljeno da će tokom ove godine biti podržan i rad Gerontološkog centra i Opšte bolnice u Zrenjaninu.
Osnovna i srednja škola "9. maj" jedina je ustanova za obrazovanje i vaspitanje dece osnovnog školskog uzrasta sa različitim smetnjama u razvoju na teritoriji srednjeg Banata i jedina ustanova za decu srednjoškolskog uzrasta na teritoriji srednjeg i severnobanatskog okruga.