Pomoć proizvođačima tradicionalnih prehrambenih proizvoda

Predstavnici Austrijske agencije za razvoj, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i Instituta za prehrambene tehnologije predstavili su danas proizvođačima tradicionalnih prehrambenih proizvoda iz Zrenjanina i Žitišta projekat koji se bavi temom direktnog marketinga.
Jasna Mastilović iz Instituta za prehrambene tehnologije kaže da će stručnjaci Austrijske agencije u narednom periodu posetiti nekoliko destinacija u Vojvodini i procentiti koje su to mogućnosti koje bi trebalo unaprediti kako bi direktan marketing zaživeo i doprineo dodatnom prihodu ruralnih sredina.

 


- Okolina Zrenjanina je fokusirana kao jedan od mogućih destinacija i na osnovu nalaza eksperata dalje će se realizovati studijske posete Austriji. Oni su ovde i zbog toga kako bi odredili u kom pravcu treba strateški usmeriti razvoj i koji su to proizvodi koji na ovom području postoje, a koji bi se mogli ponuditi potrošačima koji dođu direktno u selo i na koji način im ih ponuditi – kazala je ona.
Manferd Vajnapfel, predstavnik Austrijske agencije za razvoj naveo je da su voće, povrće i vino ono što bi ovdašnji proizvođači mogli ponuditi, a da će im u Austriji biti prikazani  najuspešniji projekti i iskustva vezana za direktan marketing.
Sastanku je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Goran Kaurić koji je istakao da postoji iskustvo u proizvodnji ali da je takođe bitno i znanje kako da ih ponude kupcima i bolje ih plasiraju na tržištu.
- Ono što je važno jeste da ekonomskim prosperitetom i podsticanjem proizvođača zaustavljamo odlazak ljudi sa sela, a ovaj sastanak ide upravo u tom smeru – dodao je Kaurić.