Dostava Izvoda iz matične knjige rođenih đacima-prvacima

I ove godine, Gradska uprava Zrenjanin i Skupština grada realizuju akciju dostavljanja Izvoda iz matične knjige rođenih za svu decu koja se upisuju u školsku 2011/12. godinu u osnovne škole na teritoriji Grada Zrenjanina, i koja su rođena u Zrenjaninu.
 
Svi budući đaci-prvaci, rođeni u Zrenjaninu tokom 2004. pa do kraja februara 2005. godine, dobiće besplatno, na kućne adrese roditelja ili staratelja ovaj osnovni dokument, neophodan za upis u I razred osnovne škole.
 
Dostava izvoda već je počela u naseljenim mestima na teritoriji Grada Zrenjanina, i realizovaće se onim tempom kojim budu pristizali spiskovi budućih prvaka iz svih vrtića Predškolske ustanove "Zrenjanin" i osnovnih škola iz seoskih naselja.
 
S obzirom da lično traženje izvoda zahteva i određeno vreme i trošak, molimo sve roditelje ili staratelje đaka-prvaka da budu strpljivi i da sačekaju da im izvod stigne na kućne adrese. Upis u osnovne škole traje od 1. aprila do 31. maja, pa nema razloga za žurbu ili brigu da će dete ostati neupisano.
 
Ovom akcijom, Gradska uprava Zrenjanin želi da učini jednostavnijom pripremu za upis dece u školu i istovremeno svim đacima-prvacima poželi srećan polazak u prvi razred.