Kompanija NIS opredelila 8 miliona dinara za Zrenjanin

Predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić i generalni direktor NIS-a dr Kiril Kravčenko poptisali su danas u Novom Sadu Sporazum o socio-ekonomskoj saradnji te kompanije i Vlade AP Vojvodine, a potpisani su i dopunski sporazumi sa šest vojvođanskih gradova i opština: Novim Sadom, Kikindom, Zrenjaninom, Pančevom, Kanjižom i Novim Bečejom.
Na osnovu tog Sporazuma, NIS će treću godinu za redom, nastaviti da finansira rešavanje socijalnih problema građana pokrajine.

 

 


Naime, sredstva u visini od 82,25 miliona dinara utrošiće se kroz program "Saradnja radi razvoja" - program koji je formiran u okviru strategije korporativne odgovornosti NIS-a.  Budući da je NIS jedna od najvažnijih privrednih poluga u zemlji, a najveći deo svojih poslovnih aktivnosti obavlja na teritoriji Vojvodine, na ovaj način kompanija želi da poveća svoje učešće u razvoju lokalnih zajednica u kojima posluje.
Gradonačelnik Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov, istakao je nakon svečanog potpisivanja da se i ove godine nastavlja uspešna saradnja sa Naftnom industrijom Srbije koja se, kako je naveo, još jednom pokazala kao socijalno i društveno odgovorna kompanija, a koja je ove godine opredelila 8 miliona dinara za Grad Zrenjanin.
- Opredeljeno je po milion dinara za podršku odbojkaškom klubu "Klek", košarkaškom klubu "Proleter" i rukometnom klubu "Proleter Naftagas". Takođe, pet miliona dinara biće izdvojeno za stipendiranje mladih talenata. Taj novac ćemo pridodati našem fondu i u 2011. godini ćemo izabrati najbolje učenike i studente i stipendirati njihovo školovanje. Iskoristio bih ovu priliku da pozovem i sve druge kompanije i naše preduzetnike da se prilkjuče ovoj akciji i da uradimo nešto dobro za naš grad – rekao je gradonačelnik Mihajlov.  

 


Inače, tokom prošle godine NIS je podržao projekat pomoći socijalno ugroženim porodicama Zrenjanina, finansirao Dnevni centar "Alternativa", "Sigurnu kuću", KK "Proleter", RK "Proleter Naftagas", OK "Klek", stipendirao mlade talente i izdvojio deo sredstava namenjenih izgradnji dečjeg vrtića u MZ "Gradnulica".
Današnjem potpisivanju Sporazuma prisustvovali su pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, čiji Sekretarijat ima ulogu koordinatora između Vlade Vojvodine i NIS-a u izradi ovog sporazuma, kao i pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine Radoslav Striković.