"Mladi u akciji"

U okviru programa Evropske komisije "Mladi u akciji“, tridesetak mladih iz nekoliko evropskih zemalja posetilo je Zrenjanin, a u Multimedijalnoj sali pozdravio ih je, i poželeo im dobrodošlicu, gradonačelnik dr Mileta Mihajlov.
- Velika nam je čast i zadovoljstvo što ste u našem gradu. Zrenjanin je grad koji ima bogatu kulturno istorijsku tradiciju, grad multikulturalnosti u kojem živi 22 nacije, i na neki način, mi smo Evropa u malom. Želim da ostvarite sve svoje ciljeve zbog kojih i jeste došli u naš grad, da steknete nova prijateljstva, a ovo ne bude jedini dolazak u Zrenjanin – rekao je gradonačelnik Mihajlov.

 

 


Projekat u sklopu koga su mladi iz 18 evropskih zemlaja boravili u Zrenjaninu sprovodi Udruženje građanki i građana “Centar za podršku ženama” iz Kikinde.
Prema rečima Biljane Stepanov, koordinatorke projekta, u sklopu realizacije projektnih aktivnosti, tokom nedelju dana boravka u Vojvodini, odabrano je sedam opština i gradova u APV (Subotica, Bačka Palanka, Inđija, Sremska Mitrovica, Zrenjanin, Kikinda i Novi Sad), koje će strani gosti posetiti i gde će se susresti sa osobama iz lokalnih samouprava zaduženim za sprovođenje politike za mlade, predstavnicima  institucija i nevladinih organizacija koje se bave omladinskim radom i kulturnim politikama na lokalnom nivou.
Gostima je o radu kancelarije za mlade u Zrenjaninu govorio Darko Trajlov, dok je Slavko Rodić, član Gradskog veća zadužen za pitanja mladih, predočio probleme i aktivnosti koje se sprovode u našem gradu, a tiču se mladih.