Nova apoteka u Botošu

Gradonačelnik Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov, predsednik Skupštine grada, Aleksandar Marton, direktorka Apoteke Zrenjanin, mr ph Edit Hodi Fuks, i direktor Doma zdravlja Zrenjanin, dr Borislav Đorđević, u prisustvu predstavnika MZ Botoš, simbolično su juče pustili u rad novu apoteku u ovom mestu. Nova apoteka je otvorena u sklopu ambulante, dok je dosadašnja apoteka bila udaljena skoro kilometar, što je mnogim bolesnicima, pretežno starijim osobama, predstavljalo problem. 
 
 
U opremanje apoteke u Botošu Apoteka Zrenjanin uložila je, po rečima direktorke Edit Hodi Fuks, oko 300 hiljada dinara.
- Na inicijativu i želju građana Botoša, umesto renoviranja fasade stare apoteke, odlučili smo se za njeno preseljenje u potpuno novi prostor. Uložili smo sredstva u njeno opremanje i mislim da smo ovim potezom dugoročno rešili problem snabdevanja osnovnim lekovima stanovnika ovog naseljenog mesta – istakla je Fuks Hodi.
 
 
Obilazeći prostor u kom su smešteni nova apoteka i ambulanta, gradonačelnik dr Mileta Mihajlov i predsednik Skupštine grada, Aleksandar Marton, ocenili su da će nova apoteka doprineti poboljšanju zdravstvenih prilika u selu. Oni su se saglasili i da bi određena sredstva trebalo uložiti i u renoviranje same ambulante, čekaonice i ordinacije, i to će biti jedan od zadataka lokalne samouprave Grada Zrenjanina i mesne zajednice Botoš u narednom periodu.
 
 
Nova apoteka u Botošu pružaće, za sada, usluge stanovnicima tri puta nedeljno – ponedeljkom, sredom i petkom, od 7 do 13.30 časova, dok utorkom i četvrtkom ista farmaceutkinja radi u apoteci u obližnjem Banatskom Despotovcu.