U Kleku svečano otvoren Memorijalni turnir ''Miloš Grbić''

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov prisustvovao je danas svečanom otvaranju 31. republičkog prvenstva u odbojci za učenice osnovnih škola - trećeg memorijalnog turnira “Miloš Grbić” u osnovnoj školi "Jovan Dučić" u Kleku.
Pozdravljajući učesnike, takmičare koji su u to mesto došli iz devet najboljih škola iz Srbije, gradonačelnik je istakao da je to znak da je Klek centar svetske odbojke.
 
 
- Došli smo da evociramo uspomene na našeg slavnog Miloša Grbića, proslavljenog sportistu, reprezentativca, učitelja i sportskog radnika koji je ostavio dubok trag svojom mišlju i delom, ne samo u Kleku, već i u srpskoj i svetskoj odbojci. A kada vidimo ovoliki broj takmičara možemo reći da odbojka živi u čitavoj Srbiji. To je put koji je zacrtao Miloš Grbić i kojim svi mi u svetu odbojke danas hodamo – rekao je gradonačelnik Mihajlov poželevši uspeh svim učesnicima.
- Uspešni ste samim tim što ste ovde i ja vam svima dajem zlatnu medalju – dodao je on.
 
 
Takmičenje je svečano otvorila ministarka sporta i omladine Snežana Marković Samardžić  koja je istakla zadovoljstvo što školski sport i deca u sportu predstavljaju prvi prioritet Strategije razvoja u sportu.
- Danas sam ovde i zato što važna takmičenja, veliki događaji u sportu ne moraju da se odigravaju samo u Beogradu ili u drugim velikim mestima, već i u jednom ovakvom, velikom sportskom mestu kao što je Klek – rekla je ministarka.
Svečanosti su pored brojnih gostiju prisustvovali i Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport i olimpijsko obrazovanje Srbije, proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić i brojni sportski radnici.