"Banatska avantura" u atarima Zrenjanina

U atarima kraj Zrenjanina proteklog vikenda održana je deveta po redu "Banatska avantura" u kojoj su učestvovale posade iz nekoliko gradova u Srbiji, a pehare najupešnijima uručio je juče, u motelu Sibila na Carskoj Bari zamenik gradonačelnika Goran Kaurić.
 
 
 
Prvo mesto osvojila je Zrenjaninka Vanja Janjić, drugo Milorad Matić iz Beograda, a treće mesto pripalo je Goranu Nestoroviću iz Valjeva. 
- Ovo je bila još jedna od uspešnih Banatskih avatura. Reč je o vožnji u ekstremno teškim uslovima, jer je staza kroz banatsko blato jedna od najtežih u Srbiji. Džipovi i njihove posade koje polože ispit u ovom našem banatskom blatu mogu da se takmiče bilo gde u svetu i u bilo kojim uslovima. Raduje me što je na kraju pehar osvojila žena, Zrenjaninka koja je imala najbolje priremljen džip, i koja je dobila zahvalnost mnogi muških posada kojima je pomagala. Drago mi je što imamo Zrenjanince koji organizuju ovakve manifestacije, obećao sam da će u budućim «avanturama» učestvovati i Grad jer je to jedna od lepših promocija Zrenjanina – rekao je Kaurić.
 
 
Vladica  Kostić, predsednik izvršnog odbora Kluba terenske vožnje “Banat”,organizatora «Banatske avanture», kaže da su gosti bili izuzetno zadovoljni stazom, kao i to da se nada da će pomoć Grada u organizaciji te manifestacije biti izuzetno značajna jer će «Banatska avantura» biti omasovljena.