Javna manifestacija povodom Dana pobede u Zrenjaninu

Grad Zrenjanin, Zrenjaninska gimnazija, Tehnički fakultet "Mihajlo Pupin" i pokret "Novi optimizam" ove godine će zajednički obeležiti Dan pobede i Dan Evrope, organizovanjem manifestacije na Trgu Zorana Đinđića, u ponedeljak, 9. maja u 12,30 časova.
 
Pre početka manifestacije, dr Mileta Mihajlov, gradonačelnik Zrenjanina, primiće njegovu ekselenciju Armanda Varičija, ambasadora Italije, koji će se priključiti manifestaciji na Trgu Zorana Đinđića i pozdraviti prisutne građane.
 
Na svečanom prijemu u Gradskoj kući biće prisutni i zrenjaninski studenti Petar Radosavljev, član grupe studenata koja je osvojila nagradu iz medijskog prava na Oksfordu, kao i Mariana Jaškov, komunikator nauke, pobednica "Laboratorije slavnih", koja će Srbiju predstavljati na Međunarodnom festivalu nauke u Velikoj Britaniji.
 
Na skupu povodom Dana pobede organizatori će pozvati sve zainteresovane društvene grupe na potpisivanje javnog dogovora o promovisanju evropskih vrednosti, tolerancije i nenasilja u Zrenjaninu. Ovaj javni dogovor biće ubuduće platforma za zajedničko delovanje svih pojedinaca i grupa zainteresovanih za negovanje ovakvih vrednosti u našem gradu.
 
Osim podsećanja na značaj 9. maja, kao Međunarodnog dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope, manifestacija na Trgu Zorana Đinđića daće šansu Zrenjanincima da i sami kažu šta je njihova najvažnija lična pobeda i kako su je osvojili, kao i da čuju poznate uspešne Zrenjanince koji govore o svojim pobedama. Pod geslom da "zbir naših ličnih pobeda uvek čini jednu veliku pobedu", organizatori mainfestacije žele da podstaknu sugrađane da kažu kako oni lično doživljavaju pobedu.
 
Okupljenima će se obratiti dr Mileta Mihajlov, gradonačelnik Zrenjanina, Njegova Ekselencija Armando Varičio, ambasador Italije, prof. dr Milan Pavlović, dekan Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin“, profesor Milan Radaković, direktor Zrenjaninske gimnazije, kao i Miroslava Prohaska, predstavnica “Novog optimizma“. Nakon zvaničnog obraćanja "pobednika", na Trgu dr Zorana Đinđića, nastupiće acapella sastav  "Glas ne žice".