Maturantski ples u centru grada

Oko 1400 zrenjaninskih maturanata plesalo je danas kadril na Trgu slobode, u okviru manifestacije "European quadrille dance festival", koja se održava istovremeno u više desetina evropskih gradova.
Maturanti su na glavnom gradskom trgu plesali odeveni u bele i crvene majice, dok su "specijalni" plesački rekviziti bili beli kišobrani, a uz pozdravne reči učesnicima i najlepše želje, ples je otvorio gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov.

 

  

 
-Ima li lepše slike od ove koju danas šaljemo iz Zrenjanina. Želim da vam poželim sreću na predstojećim prijemnim ispitima i upisu na fakultet. Naravno, očekujem od vas da se vratite u Zrenjanin i budete stubovi razvoja našeg grada, a oni koji ne kreću na fakultet da brzo nađu posao. Uživajte u vašoj mladosti - poručio je maturantima gradonačelnik Mihajlov.
Koordinator manifestacije u Zrenjaninu bila je Nikoleta Dojkić, uz podršku Grada Zrenjanina, a učestvovali su učenici svih zrenjaninskih srednjih škola, među njima i učenici Srednje škole 9. maj za decu sa posebnim potrebama.

 


-Manifestaciju, organizovanu na ovom nivou nema nijedan grad, ni Novi Sad pa ni Beograd. Ovde je od 1500 plesalo 1400 đaka, što smatram velikim uspehom. Zrenjanin je jedini grad koji je prošle godine ušao u top deset gradova sa brojem maturanata koji je plesao sa ukupnim brojem - kazala je Dojkić.
Nakon plesa, maturanti su nastavili druženje u centru grada.