Mladi košarkaši KK ''Uno Grande'' gosti predsednika Skupštine grada

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton juče je priredio prijem za košarkaše kluba "Uno Grande", koji su nedavno osvojili titulu najbolje ekipe u Vojvodini u kategoriji mlađih pionira, generaciji igrača rođenih 1999 godine.
 
  
 
Ovaj popularni zrenjaninski klub u kom uče prve košarkaške korake i za koga nastupaju najmlađe generacije zaslužio je pažnju funkcionera lokalne samouprave uspesima tokom poslednjih nekoliko sezona u kojima je osvojio tri titule prvaka Vojvodine, i u 61 zvaničnoj utakmici, tokom tri takmičarske sezone, doživeo samo tri poraza. Samo u protekloj sezoni, u 27 utakmica zabeležio je 25 pobeda, a na finalnom turniru za titulu prvaka Vojvodine, održanom od 28-30. aprila u Novom Bečeju, savladao je ekipe "Feniks" iz Bačke Palanke 61:21, "Zrenjaninac" 45:32, i u odlučujućem meču, "Sport World" iz Novog Sada 41:38. Osim osvojene titule prvaka, "Uno Grande" je zaslužio još dva priznanja: Dino Radončić je proglašen za najboljeg igrača, a Darko Josić za najuspešnijeg trenera finalnog turnira.
 
Jučerašnjem  prijemu su prisustvovali i član Gradskog veća Zrenjanina zadužen za sport, mr Vojislav Matić, kao i sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina Srđan Bogaroški. 
 
 
      
 
Predsednik zrenjaninske Skupštine istakao je da su mladi košarkaši "Uno Grande" još jedan dobar primer kako talenti iz ove sredine mogu s uspehom da se takmiče na pokrajinskim, državnim i međunarodnim takmičenjima, ali da iza svega stoji puno rada i odricanja. 
- Ovo su, pre svega, dobri učenici i dobra deca. Osim što osvajanjem titula pronose i ime grada Zrenjanina, činjenica je da, u vremenu kada imamo dosta delikvencije i lošeg ponašanja kod mladih ljudi, oni šalju pravu poruku da se treba baviti sportom. Nama je u lokalnoj samoupravi i cilj da prvo popularišemo bavljenje sportom, ali i da ističemo da se u zrenjaninskom sportu treba što više oslanjati na mlade, "domaće" snage, kao što je slučaj i u košarci – istakao je Aleksandar Marton.
 
      
 
Klub i školu košarke "Uno Grande" osnovao je 1998. godine i vodi Rada Prvulov – Prle, prvi trener proslavljenih Dejana Bodiroge i Žarka Čabarkape, a klub je nazvan po nadimku koji je Dejan Bodiroga zaslužio dok je igrao u italijanskoj ligi - "Jedan veliki". Kroz klub je, od osnivanja, prošlo više od 600 dece, a trenutno, u četiri kategorije (igrači rođeni 1998. godine, 1999, 2000, 2001. i mlađi) trenira oko šezdeset najmlađih košarkaša. 
 
 
Član Gradskog veća Zrenjanina zadužen za sport, mr Vojislav Matić, rekao je da se još jednom potvrdilo da je zrenjaninski sport najbolji "brend" grada.
- U ovoj oblasti možemo ravnopravno da se nadmećemo sa svim drugim sredinama, i da često pokazujemo da smo mnogo bolji od njih. Što se ovog kluba tiče, znajući gospodina Prvulova, kako i na koji način i od kada radi sa najmlađim košarkašima, sigurno je i da među ovom decom koja su najbolja u Vojvodini postoje takvi potencijali da u nekom narednom periodu budu dostojni naslednici jednog Bodiroge ili Čabarkape. Ali, pre svega toga, najvažnije je da su ovo dobra deca koja treba da u perspektivi budu i dobri građani grada Zrenjanina – istakao je Matić, povodom uspeha kluba "Uno Grande".