Najavljeno 32. zasedanje Skupštine grada

U četvrtak, 2. juna, biće održana 32. sednica Skupštine grada Zrenjanina, na čijem je dnevnom redu 41 tačka. Zasedanje je danas najavio predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton, koji je na konferenciji za novinare predstavio dnevni red i najznačajnije predloge odluka koji će se naći pred odbornicima. 
- Prva tačka na dnevnom redu je predlog odluke o javnom zaduživanju Grada Zrenjanina za kapitalne investicije, u iznosu od 100 miliona dinara, i želimo građane da upoznamo šta to ustvari znači. Radi se o sredstvima za poboljšanje kapitalne infrastrukture, samim tim i kvaliteta života građanki i građana Zrenjanina, a lokalna samouprava je povukla ovakav potez po ugledu na neke veće sredine, pre svega Beograd i Novi Sad – rekao je Marton i dodao da će sredstva biti korišćena za izgradnju fiskulturnih sala škola u Aradcu i Mihajlovu, dečjeg vrtića u Elemiru, ambulante u MZ "Zeleno Polje", rekonstrukciju mosta u Principovoj ulici i zgrade srednje škole "Nikola Tesla", u centru Zrenjanina.
- Zaista je sramno da, u 21. veku, u Aradcu, nadomak grada, imamo salu u kojoj deca rade fizičko vaspitanje, a koja je, slobodno mogu da kažem, opasna po život – konstatovao je predsednik gradske Skupštine. 
 
 
Kao značajne tačke dnevnog reda o kojima će se raspravljati, on je najavio i predlog odluke o Geografskom informacionom sistemu grada Zrenjanina.
- Činjenica je da je Zrenjanin naselje srednje veličine i formiranje Geografskog informacionog sistema u značajnoj meri će omogućiti lakše pružanje usluga korisnicima, u skladu sa Strategijom uspostavljanja infrastrukture prostornih podataka u Srbiji. Konkretno, to će značiti lakšu kontrolu svih podzemnih instalacija u gradu i sprečavanje havarija usled nedostatka podataka o određenim vodovima infrastrukture – pojasnio je Marton.
 
Na ovoj će sednici biti doneta i odluka o ravnopravnosti polova na teritoriji Grada Zrenjanina, kao i predlog Odluke o uvođenju samodoprinosa na teritoriji mesne zajednice "Perlez" za naredni petogodišnji period. Manji deo sednice biće posvećen i kadrovskim pitanjima.
 
Sednica Skupštine grada počinje u četvrtak, u 10 časova, a svi zainteresovani, mogu se, kao i do sada, upoznati s tačkama dnevnog reda na stranici sajta Gradska vlast/Skupština grada/Sednica  Skupštine grada.