Uručene nagrade Saveza za školski sport najboljim školama i pojedincima

U Gradskoj bašti danas su svečano uručene nagrade Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje Grada Zrenjanina za školsku 2009/2010 godinu.
Nagrade najboljim školama  i pojedincima u školskoj 2009/2010 uručio je predsednik Saveza za školski sport Milorad Stanulov.
Prvo mesto pripalo je OŠ "Dositej Obradović" – Zrenjanin, drugo mesto OŠ "Svetozar Marković - Toza" – Elemir, a treće mesto OŠ "Dr Jovan Cvijić" – Zrenjanin
U kategoriji srednjih škola najuspešnija je Zrenjaninska gimnazija – Zrenjanin,  zatim  Tehička škola - Zrenjanin i Medicinska Škola – Zrenjanin. Nagrade je uručio  gospodin Milan Pažin, direktor DDOR - a Novi Sad. filijala Zrenjanin.
Nagrade najboljim pojedincima i profesorima uručio je zamenik gradonačelnika Goran Kaurić.
Najbolji pionir je Nikola Ćelić, OŠ "Žarko Zrenjanin" – plivač, a najbolja pionirka Katarina Čordaš Draganov, OŠ "Servo Mihalj" – plivačica. Najboji omaladinci su Nikola Trajković - Zrenjaninska gimnazija - plivač, Igor Vulešević - Zrenjaninska gimnazija – plivač, dok su najbolje omladinke Stefanija Čordaš Draganov - Zrenjaninska gimnazija – plivačica, Angela Terek - Zrenjaninska gimnazija – atletičarka.

 


Najuspešnijim profesorima dodeljene su plakete: za osnovne škole profesor Nenad Stojanov - OŠ "Svetozar Marković - Toza" Elemir. Plaketu za najuspešnijeg profesora srednjih škola, uručena je profesorici Zorici Grujić iz Medicinske škole Zrenjanin.
Nagrada za najuspešnijeg sponzora u doprinosu razvoja školskog sporta i olimpizma za školsku 2009/10 pripala je Ribarskom gazdinstvu "Ečka" - AD "Hotel Sibila", a nagradu je uručio generalni sekretar za školski sport Milorad Ivković.
Televiziji SOS kanal - izveštaču Nenadu Jonjevu, pripala je Nagrada za doprinos i razvoj školskog sporta u 2009/10 godini u elektronskim medijima, dok je Nagrada za doprinos i razvoj školskog sporta u 2009/10 godini u štampanim medijima dobio List Zrenjanin.
Prelazni pehar za osnovne škole postaje trajno vlasništvo OŠ „Dositej Obradović" Zrenjanin za petogodišnje rezultate u školskom sportu. Pehar je uručio zamenik gradonačelnika Goran Kaurić.
Prelazni pehar za srednje škole, dar DDOR -a, filijala Zrenjanin, postao je trajno vlasništvo Zrenjaninske gimnazije, a pehar je uručio Milan Pažin.
Inače, u školskoj 2009/2010 godini u organizaciji Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje grada Zrenjanina u školskim takmičenjima (opštinsko, okružno, meduokružno, pokrajnsko, republičko) učestvovalo je 7515 učesnika (iz osnovnih škola 4214 i srednjih 3301 učesnik). Pre svih ovih takmičenja održana su unutarškolska takmičenja u kojima je učestvovalo 5729 učesnika što ukupno čini daje u školskoj 2009/2010 prošlo 13 244 učesnika.
U ekipnim sportovima (mali fudbal. košarka, odbojka, rukomet i ekipno takmičenje u Stonom tenisu, streljaštvu, poligoni I, II. III razred) odigrano je 402 zvanične utakmice, a na zvničnim takmičenjima ukupno je bilo 642 ekipe (pioniri 212, pionirke 184) + (omladinci 134 + omladinke 112).
U 83 dana održana su sva zvanična takmičenja. Uzimajući u obzir da školska godina ima 180 nastavnih dana jasno je koji je učinak Saveza za za školski sport i olimpijsko vaspitanje grada Zrenjanina.