Večeras u ''Kristalnoj dvorani'': Srbija - Portugalija

U Zrenjaninu danas počinje kvalifikacioni turnir za učešće na 16. Svetskom prvenstvu u odbojci za juniorke. Turnir A grupe održava se u novoj sportskoj dvorani od 18-22. maja, a za prvo mesto, koje obezbeđuje plasman na SP, bore se reprezenatcije Srbije, Poljske, Grčke, Portugalije i Crne Gore. U premijernom meču, danas u 16 časova, igraju  Grčka – Crna Gora, dok je za 19 časova predviđeno svečano otvaranje i potom meč Srbija – Portugalija. U prvom kolu slobodna je reprezentacija Poljske.
 
 
      
 
Organizatori turnira su Grad Zrenjanin i Odbojkaški savez Srbije. Plasman na Svetsko prvenstvo obezbediće pobednice četiri kvalifikacione grupe, kao i najbolja drugoplasirana selekcija. Svetsko prvenstvo juniorki održava se od 21. do 30. jula u Limi i Truhilju, u Peruu. Na šampionatu će igrati 16 selekcija, a već je poznato 11 učesnika - Peru, Brazil, Kina, Koreja, Japan, SAD, Dominikanska Republika, Kuba, Egipat, Tunis i Italija. Preostalih pet učesnika biće poznato po završetku kvalifikacija u Evropi.
 
 
Pozivamo navijače da u što većem broju dođu u novu sportsku dvoranu i pomognu reprezentativkama Srbije da se izbore za učešće na Svetskom prvenstvu.
 
Raspored utakmica kvalifikacionog turnira u Zrenjaninu:
1. kolo – sreda, 18. maj:
SRBIJA – PORTUGALIJA      19,00
GRČKA – CRNA GORA         16,00
POLJSKA slobodna.
 
2. kolo – četvrtak, 19. maj:
SRBIJA – GRČKA                      19,00
POLJSKA – PORTUGALIJA     16,00
CRNA GORA slobodna.
 
3. kolo – petak, 20. maj:
SRBIJA slobodna.
POLJSKA – CRNA GORA      16,00
GRČKA – PORTUGALIJA      19,00
 
4. kolo – subota, 21. maj:
SRBIJA – CRNA GORA          19,00
POLJSKA – GRČKA                16,00
PORTUGALIJA slobodna.
 
5. kolo – nedelja, 22. maj:
SRBIJA – POLJSKA                       19,00
PORTUGALIJA – CRNA GORA    16,00
GRČKA slobodna.