Bolje vodosnabdevanje u Perlezu

Zamenik gradonačelnika Goran Kaurić svečano je danas pustio u rad novi bunar u Perlezu za koji je utrošeno 4 miliona dinara, a koji će, kako je rekao, za 60 odsto povećati nivo kvaliteta vodosnabdevanja.
- Ovo je jedan u nizu bunara koje smo u roteklih nekoliko godina otvorili u naseljenim mestima.  Bunar je odizuzetnog značaja jer je u Perlezu u prethodnom periodu bilo velikih problema kada je vodosnabdevanje u pitanju, posebno u letnjem periodu. Ovo je veliko selo, i veliki broj ljudi bavi se stočarstvom te je problem izraženiji. Siguran sam da će bunar to rešiti, a da će vodosnabdevanje funkcionisati bez poteškoća – rekao je Kaurić.
 
 
 
On je ujedno pozvao stanovnike Perleza da se izađu na glasanje za uvođenje samodoprinosa jer je bitno za dalji razvoj i prosperitet tog sela.
- Eventualnim neizglasavanjem budžet mesne zajednice bi bio u problemu, a Grad nije u mogućnosti da servisira sve obaveze. Izglasavanje samodoprinosa jeste u interesu žitelja Perleza koji preko svojih predstanika u mesnoj zajednici i Savetu kontrolišu utrošak tih sredstava – dodao je Kaurić.
Miloš Minić kaže da bunar Perležanima zaista znači mnogo jer već trideset godina nije izbušen nijedan.
 
 
 
- U letnjem periodu smo baš velikih problema imali, jer preko dana gotovo da nismo imali pritiska. Ovaj posao urađen je zahvaljujući projektima kojima smo konkurisali kod Pokrajine, nešto nam je pomogao Grad, a deo preduzeće «Vodovod i kanalizacija». Mislim da ćemo dobrim delom rešiti problem, ali se nećemo na ovome i zaustaviti, i dalje ćemo pratiti konkurse, a da li će  biti izbušen još jedan bunar ili ćemo menjati vodovodne cevi odlučiće stručnjaci – rekao je Minić.
 
 
 
I on je takođe uputio apel meštanima da izađu na referendum jer ukoliko se, kaže, samodoprinos neizglasa, kasa će biti prazna i biće onemogućena popravka ulične rasvete.
- Moramo biti svesni i odgovorni jer neće nam niko sa strane pomoći ukoliko mi sami sebi ne pomažemo - dodao je Minić.