Deo Gimnazijske ulice ponovo pešačka zona

U delu Gimnazijske ulice, od Jevrejske do Ulice Svetozara Markovića, koji je i prošle godine na inicijativu ugostitelja ovog dela centra grada bio zatvoren u letnjim mesecima, od juče je zabranjen saobraćaj svakog dana od devet časova pre podne, pa sve do kasnih večernjih časova. Ovakav režim saobraćaja ostaće na snazi sve do 15. septembra, kada će se vratiti u prethodno stanje. Zatvoreni deo Gimnazijske posetili su juče Branislav Knežević, direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" i Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, gde su najavili rekonstrukciju ulice i oživljavanje turističke i gastro ponude.
- "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" ponovo je izašla u susret inicijativi i izvršila tehničku regulaciju saobraćaja i time ostvarila uslove da se ova ulica zatvori u letnjem periodu, jer smo smatrali da se to prošle godine pokazalo kao vrlo uspešno. Još tada smo pričali o tome kako će ova ulica da dobije novi sjaj, što se nije desilo iz objektivnih razloga, ali to ne znači da se to neće desiti već u narednih mesec dana, kada će se urediti pešačke staze, onako kako dolikuje centru grada i kompletan asfalt. Zajednički zadatak nam je da u narednom periodu uredimo i fasade, oživimo pasaže i da ova ulica bude pandan glavnoj ulici, čime će se stvoriti jedan širi centar – najavio je Branislav Knežević.
 
 
      
 
Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina istakao je da Gradska uprava pozdravlja ovakav vid saradnje preduzetnika i javnog preduzeća.
- Ovo je dobra poruka svim preduzetnicima, ne samo u ovoj ulici, već u celom gradu, da će lokalna samouprava podržati dobre ideje, koje imaju za cilj oživljavanje kulturne ili turističke ponude. Drago mi je što će ovaj deo ulice dobiti i restoran, pa će time ujedno biti obogaćena i gastro ponuda Gimnazijske ulice – istakao je predsednik zrenjaninske Skupštine.
 
 
Radomir Nestorov, predstavnik preduzetnika ovog dela centra grada, zaključio je da se prošlogodišnja inicijativa pokazala kao dobra ideja, jer je došlo do povećanja obima posla, a sugrađani su dobili nov ambijent za uživanje. Kako je rekao, nastavak saradnje je dokaz da se u Zrenjaninu ima sluha za kvalitetne inicijative i ideje.