Kompanija ''Agroživ'' oživljava rukometni klub ''Proleter''

Direktor Kompanije "Agroživ" iz Žitišta Predrag Amižić i predsednik rukometnog kluba "Proleter" iz Zrenjanina, Goran Kaurić, potpisali su danas u Kaštelu Ečka Ugovor o sponzorstvu.
Zahvaljujući se kompaniji "Agroživ", Kaurić je rekao da je niz pogrešnih poteza rukovodstva kluba desetak godina unazad doveo do toga da "Proleter" zapadne u izuzetno tešku situaciju, praktično pred gašenjem.
 
 
- Sada se to sigurno menja, dug put je bio dok smo pronašli adekvatnog sponzora koji će razumeti šta rukomet znači za Zrenjanin, a "Proleter" je upravo jedan od najvećih rukometnih klubova koji je ovaj grad ikada imao - rekao je novinarima Kaurić.
Kako je rekao, najpre će doći do promena unutar rukovodstva kluba, a jedan od osnovih zadataka biće oživljavanje škole rukometa, jer je Zrenjanin oduvek imao izvanredne omladince i klubove koji su davali dobre igrače, poput Momira Rnića.
 
 
- Mi smo jedini klub u Srbiji koji se takmiči u prvoj ligi i apsolutno počiva na domaćem igračkom kadru i time se ponosim. Naravno, ulazak u viši rang iziskuje i određena igračka osveženja, ali o tome ćemo razmišljati kasnije - kazao je Kaurić. 
Predrag Amižić je istakao da je kompanija "Agroživ" odlučila da podrži sportski brend, kakav je RK "Proleter", da iz jedne teške situacije pređe u ukupan sportski uspon.
- Naša kompanija je prošla sličnu priču, i mislim da nas to vezuje. Naša je želja da se ovaj klub afirmiše do nivoa do kog se afirmisao "Agroživ" i duboko sam uveren da ćemo na tom zajedničkom zadatku uspeti - rekao je Amižić.