Prijem za državnog pravaka u dizanju tegova

Čaba Nađ, član teškoatletskog kluba "Banat" iz Zrenjanina, nedavno je osvojio titulu državnog prvaka u dizanju tegova, a njega je danas primio zamenik gradonačelnika Goran Kaurić.
Tokom razgovora, čestitajući Čabi na postignutom uspehu, Kaurić je istakao da je čudno to što je u našem gradu sportista takvog ranga koji do sada, ipak, nije dovoljno primećen od sportskih struktura, a postiže izvanredne rezultate.

 


- Deveto mesto u Evropi takođe zaslužuje pažnju. Zbog toga ćemo se gradonačelnik i ja potruditi, s obzirom da je iduće godine evropsko prvenstvo u Antaliji, da maksimalno pomognemo Čabi kako bi se kvalitetno pripremio. Znamo da je ovaj sport izuzetno zahtevan, pored toga što su uslovi za treniranje loši, mi nemamo adekvatnu teretanu, a s druge strane, ishrana ovih sportista je jedna od najvećih stavki u njihovom budžetu. Staćemo iza njih, pomoći klubu i Čabi da se pripremi kako bi u Antaliju otišao spreman i postigao odličan rezultat koji će okititi i Zrenjanin i Srbiju – rekao je Kaurić.
Čaba Nađ, koji trenira u improvizovanim uslovima u fitnes-klubu "Stefani" kaže da su pripreme za dalja takmičenja u toku.
-Pripremam se za Evropsko prvenstvo, u aprilu 2012. iako ima još dosta vremena, radimo na unapređenju snage i telesne mase. Za sada sam na državnom takmičenju uspeo da podignem oko 165 kilograma u trzaju i 200 kilograma u uzbačajau, a krajnji cilj mi je da na Evropskom prvenstvu povećam te rezultate, bar na 190 trzaj i 230 kilograma izbačaj, što bi ove godine bilo dovoljno za prvo mesto. Računam da će moguće biti jača konkurencija, ali ću biti zadovoljan i  trećim mestom – rekao je Čaba.

 


Njegov trener Khalaf Ašraf kaže da je na državnom takmičenju, održanom u Inđiji prošle nedelje, konkurencija bila izuzetno jaka.
- Čabi je direktan konkurent bio bivši državni prvak i rekorder Veselin Jakovljević iz Niša, tako da je bilo dinamike na takmičenju. Zadovoljan sam tim rezultatom i u planu nam je nastup na memorijalnom turniru "Vladan Mihajlović" i Kupu Subotice. Ta takmičenja su u kalendaru i međnarodne federacije i samim tim kvalifikujemo se za evropsko prvenstvo – rekao je Ašraf, zahvaljujući se Gradu Zrenjaninu na podršci i pomoći.