U petak zaseda Skupština grada

U petak, 17. juna, biće održana 33. sednica Skupštine grada Zrenjanina, na čijem je dnevnom redu 29 tačaka. Zasedanje je najavio predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton, koji je na konferenciji za novinare predstavio dnevni red i najznačajnije predloge odluka koji će se naći pred odbornicima. 
 
Odbornici će, između ostalog, raspravljati i o predlogu Odluke o završnom računu budžeta grada Zrenjanina za 2010 godinu, predlogu Odluke o auto – taksi prevozu putnika na teritoriji grada Zrenjanina i odluke o utvrđivanju cena auto – taksi prevoza na području grada Zrenjanina, predlogu Odluke o uslovima i načinu držanja domaćih životinja i kućnih ljubimaca i o radu Zoohigijenske službe, kao i predlogu Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2011. godinu.
- Činjenica da je obim poslova taksi prevoznika tokom poslednjih godina veoma porastao, primorala nas je da sačinimo novu odluku o taksi prevozu i ona je urađena u saradnji s udruženjima taksista. Lično smatram da je odluka dobra i da će zaštititi one koji pošteno rade ovaj posao, a želja nam je i da taksi prevoz bude udoban, vozila čista, cene primerene, što je sve sadržano u odredbama ove odluke. Važna je i tačka koja se tiče odluke o uslovima i načinu držanja domaćih životinja i kućnih ljubimaca i o radu Zoohigijenske službe, koja je pripremljena u skladu s novim zakonskim okvirima, pre svega, Zakonom o zaštiti životinja. Svoje mišljenje o odluci dala su i društva za zaštitu životinja i smatram da će ona, ukoliko je odbornici prihvate, biti u rangu sličnih odluka koje se primenjuju u evropskim sredinama – istakao je Aleksandar Marton. 
 

 
U skladu s predloženim rebalansom budžeta Grada Zrenjanina za 2011. godinu, odbornici će razmatrati i predloge o izmenama i dopunama programa poslovanja i rada javnih preduzeća i ustanova koja se finansiraju budžetskim sredstvima.
 
Sednica Skupštine grada počinje u petak, u 10 časova, a svi zainteresovani, mogu se, kao i do sada, upoznati s tačkama dnevnog reda na stranici sajta - Gradska vlast/Skupština grada/Sednica  Skupštine grada.