U Zrenjaninu održana prva Skupština Asocijacije stambenih agencija Srbije

JP "Gradska stambena agencija" Zrenjanin postala je punopravna članica Asocijacije stambenih agencija Republike Srbije zaključkom sa prve redovne sednice Skupštine te Asocijacije, održane u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu, a na kojoj su prisustvovali predstavnici većine stambenih agencija Srbije.   
 
     
 
Jedna od tema koje su se razmatrale ovom prilikom bila je i realizacija projekta obezbeđenja stambenih rešenja za stanovništvo sa niskim i srednjim primanjima finansiranjem izgradnje stanova za socijalno stanovanje.
- Zrenjanin je pre par meseci ušao u ozbiljan projekat izgradnje socijalnih stanova, kojim se predviđa izgradnja preko 100 stanova u gradu. Ideja je da 70 stanova bude za prodaju, i to neće biti klasična tržišna, već prodaja po neprofitnim uslovima, a biće namenjena socijalno ugroženoj kategoriji stanovništva. Preostalih 30 stanova biće svojina grada Zrenjanina, i davaće se u zakup istoj kategoriji – najavio je Dejan Čapo, direktor zrenjaninskog JP "Gradska stambena agencija". 
 
      
 
Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, koji je pozdravio skup, istakao je značaj izgradnje socijalnih stanova. Po njegovim rečima, to je važno zbog rešavanja stambenog pitanja Zrenjaninaca sa nižim primanjima, ali i zbog građevinskog sektora, koji će biti uključen u izgradnju. 

 
 
U ime Grada Zrenjanina, učesnicima skupa obratio se i gradonačelnik, dr Mileta Mihajlov, koji je istakao da je Zrenjanin prepoznao značaj jedne ovakve Asocijacije. On je poručio predstavnicima drugih gradova i opština da podele iskustva iz ove oblasti sa predstavnicima Grada Zrenjanina, koji će podržati rad Asocijacije i stati iza projekata koje ona bude pripremala i realizovala.