Otvoren novi proizvodni pogon firme ''Modital''

Predsednik Upravnog odbora italijanske kompanije "Pompea" Adriano Rodela i potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović otvorili su u petak, 8. jula, novi pogon ove renomirane firme za proizvodnju čarapa i donjeg rublja u zrenjaninskoj industrijskoj zoni "Bagljaš".
 
 
Prema rečima Aleksandre Jakšić, direktorke sektora za ljudske resurse, u zrenjaninskom "Moditalu", firmi - ćerki kompanije "Pompea", trenutno je zaposleno 370 radnika, a menadžment najavljuje da će, u saradnji sa Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), uskoro biti otvoren konkurs za nova radna mesta.
 
 
- Kompanija "Modital Pompea" je kroz Program dodele bespovratnih sredstava za podsticaj direktnih investicija dobila 1,5 miliona evra za otvaranje 300 novih radnih mesta, od čega 150 u Zrenjaninu, a 150 u fabrici u Brusu – izjavila je Verica Kalanović na svečanom otvaranju novog postrojenja farbare, dodavši da je italijanska firma do sada u Srbiju investirala više od 19 miliona evra.
 
- Sa 100 miliona evra prometa godišnje, "Pompea" spada u red najvećih proizvođača čarapa i rublja na evropskom tržištu – rekao je na otvaranju Adriano Rodela. - Prisutni smo u više od 50 zemalja širom sveta. Nastavićemo da ulažemo u Srbiju. Moja je želja da napravimo centralni distributivni magacin u Srbiji, koja je u srcu Evrope.
 
Prisutnima se obratio i Predrag Stankov, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, istakavši dobru saradnju Grada sa italijanskim partnerima, koji "kao dobri privredni ambasadori dovode u Srbiju i druge investitore."