Prijem za Petra Lambića, juniorskog reprezentativca Srbije u košarci

Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, priredio je danas prijem za Petra Lambića, člana juniorske reprezentacije Srbije u košarci (igrači do 19 godina) koja je osvojila drugo mesto na upravo završenom svetskom šampionatu u Letoniji. Prijemu je prisustvovao i Lambićev prvi trener, Rada Prvulov, kao i generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina, Srđan Bogaroški. 

      
 
Petar Lambić rođen je 1992. godine u Zrenjaninu. Prve košarkaške korake načinio je u zrenjaninskom KK Uno Grande, pod "dirigentskom palicom" trenera Prvulova. Prvi profesionalni angažman ima u KK Hemofarm Vršac, čiji je aktuelni član. U prethodnoj sezoni, 2010/11, popularni "Pele" s uspehom je nastupao za KK Proleter Naftagas. 
 
Čestitajući mu na velikom uspehu i osvojenoj medalji, predsednik zrenjaninske Skupštine rekao je da srebro sija zlatnim sjajem, jer je osvojeno u jednom od najpopularnijih i najznačajnijih sportova i u atmosferi koja je u svemu išla na ruku favorizovanoj Litvaniji, koja je na kraju i trijumfovala u finalu, pred oko 10 hiljada svojih navijača.
- Lokalna samouprava Grada Zrenjanina i ovom prilikom ukazuje čast jednom našem sugrađaninu koji je, osvajanjem ove medalje, doprineo i afirmaciji našeg grada i zrenjaninskog sporta. Uspeh je utoliko značajniji jer je naša reprezentacija na ovo prvenstvo ispraćena bez velikih očekivanja. Sjajni uspesi naših sportista u svetskim razmerama govore da se slika o Srbiji može promeniti, a ako ti sportisti pritom dolaze iz našeg grada, to je razlog više da im iskreno na tome čestitamo – istakao je Aleksandar Marton i poželeo Lambiću da jednoga dana zaigra i za seniorsku selekciju Srbije. 
 
 
         
 
- Utisci se još nisu slegli, ali je sigurno da se radi o velikom uspehu za našu selekciju – naglašava Lambić. – Atmosfera na tribinama bila je neverovatna, a u masi navijača protivničkih ekipa značila nam je i nekolicina onih koji su navijali za nas. Trener nas je motivisao da dokažemo da možemo da pobeđujemo i osvajamo medalje i radujem se što smo to i ostvarili. 
Govoreći o planovima za predstojeći period, Lambić je rekao da ga, nakon kraćeg odmora, očekuju pripreme za novu sezonu u KK "Hemofarm", s kojim ima trogodišnju ugovornu obavezu, a da mu je želja da potom zaigra u nekom od poznatijih evropskih klubova. 
 
 
Lambićev prvi trener, poznati zrenjaninski stručnjak za najmlađe košarkaške naraštaje, Rada Prvulov, ističe da je još u pionirskim selekcijama zapazio njegov košarkaški talenat i da je od samih početaka bavljenja košarkom on "odskakao" od svoje generacije.
- "Pele" je, za ovih 13 godina, koliko postoji klub "Uno Grande", postigao najviše i ja sam srećan što on polako dostiže visine koje smo priželjkivali. Drago mi je da je sav taj trud i rad proizveo rezultate, a mišljenja sam da Lambić može još više od ovoga i da će uskoro kucati i na vrata "A" reprezentacije Srbije – kaže Prvulov i dodaje da Lambić i sada, kad god je u prilici, posećuje svoj prvi klub i da predstavlja uzor sadašnjim košarkašima Uno Grandea, kojima prenosi svoje košarkaško umeće. Lambić je, inače, bio predvodnik generacije KK Uno Grande koja je osvojila prvu titulu prvaka u popularnoj Minibasket ligi Vojvodine, 2003. godine.