U Novom Sadu i Zrenjaninu sutra počinje Evropsko prvenstvo za košarkašice do 20 godina

Novi Sad i Zrenjanin od sutra su domaćini Evropskog prvenstva u košarci za žene do 20 godina. Naš grad ugostiće osam reprezentacija u prvoj i drugoj fazi takmičenja, dok će završnica takmičenja biti odigrana u Novom Sadu. U novoj zrenjaninskoj hali sportova biće odigrana 21 utakmica, u periodu od 7-13. jula, dok je nedelja, 10. jul, slobodan dan.
 
 
Zrenjaninska publika imaće priliku da pozdravi mlade košarkašice iz Belorusije, Holandije, Italije, Francuske, Slovačke, Velike Britanije, Letonije i Španije, dok će u novosadskom SPENS-u snage odmeriti reprezentativke Turske, Rumunije, Rusije, Litvanije, Poljske, Nemačke, Ukrajine i domaćina, Srbije. Finale se igra u velikoj dvorani SPENS-a u nedelju, 17. jula. 
 
Već prvog dana takmičenja u Zrenjaninu, sutra, što će biti slučaj i u petak i subotu, biće odigrane četiri utakmice. Prvenstvo otvaraju reprezentacije Belorusije i Holandije (početak 13.45 časova), a potom igraju Italija - Francuska (16.00), Slovačka - Velika Britanija (18.15) i Letonija – Španija (20.30). 
 
Ulaz na sve mečeve je besplatan, a kompletan raspored svih utakmica može se preuzeti ovde: