Koncertom Đorđa Balaševića počeli ''Dani piva''

Koncertom Đorđa Balaševića i "Panonske mornarice" na sceni "Sima Cacin", u Tiršovoj ulici, sinoć su počeli 26.  "Dani piva'', koji će u našem gradu trajati do 28. avgusta.
 

Manifestaciju, koja je već prve večeri okupila veliki broj ljudi, otvorio je gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov, napominjući da će sva četiri dana biti ispunjena bogatim programom, i za mlađe i za starije generacije, i da se očekuje oko 350.000 posetilaca.
- Pokušajmo večeras da zaboravimo sve tuge i sve brige, da nazdravimo svima koje volimo i koji vole nas. Da pokažemo svima koliko nam je veliko srce, koliko nam je široka duša, koliko znamo da se veselimo. U to ime želim vam svima dobar provod - rekao je gradonačelnik otvarajući "Dane piva".
 

Pored koncerta na sceni "Sima Cacin", na glavnoj bini na Žitnom trgu nastupio je zrenjaninski Overdrive, a zatim i Partibrejkersi i 6 Pack, dok je u Gradskoj bašti goste zabavljao tamburaški orkestar Melem.
U sklopu programa manifestacije, večeras će od 20 časova nastupiti Panta Šiklja Nafta, a zatim Sajsi MC, Marccelo i Rambo Amadeus. U 22 sata biće organizovano takmičenje u brzom ispijanju piva i držanju pivske krigle.
Narenih dana na toj bini nastupiće još i Bajaga, Rambo Amadeus, Masimo Savić, Eva Braun, Veliki Prezir, Zemlja gruva, i drugi.
 

Na sceni "Sima Cacin" održaće se Internacionalni festival folklora "Lala", sviraće orkestar Tiririr. Za večeras je planiran koncert Lajka Feliksa, a narednih dana O Đile i drugih izvođača. Poslednje večeri, 28. avgusta, na toj bini nastupiće Zvonko Bogdan.
U sklopu programa "Dana piva" biće organizovan i Festival tamburaša "Prim za primom", manifestacija "Banatske vredne ruke”, kao i brojni sportski sadržaji i programi namenjeni deci.
Osim muzičkog programa, pivske i gastronomske ponude, danas će biti otvoren i INOCOOP - 12. po redu Sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva.
Organizatori ove tradicionalne turističko-zabavne i sportsko-rekreativne manifestacije su Grad Zrenjanin i Turistički centar grada.