Gradonačelnik obišao radove na gradskom bazenu

Grad Zrenjanin uložiće 50 miliona dinara, u prvu fazu radova koja je u toku, a na proleće još 70 miliona dinara i time će zatvoreni bazen biti potpuno rekonstruisan, izjavio je danas gradonačelnik Zrenjanina gradonačelnik Mileta Mihajlov koji je sa svojim saradnicima obišao radove.
- Obišli smo radove i koliko smo mogli videti radovi izuzetno dobro napreduju. Radovi na obnovi zatvorenog bazena započeti su tokom avgusta i veći deo radova već je završen. Na početku bih hteo da se zahvalim izvođačima radova, "Interklimi" iz Vrnjačke Banje i "Montu" iz Zrenjanina – rekao je novinarima gradonačelnik. 
 
 
 
Kako je objasnio, do sada je već izgrađena kotlarnica, postavljeni novi sistemi za grejanje i klimatizaciju, intenzivno se radi na rekonstrukciji školjki dečjeg i bazena za odrasle. Zahvaljujući novom sistemu grejanja i novoj kotlarnici, biće u potpunosti eliminisano dosadašnje neracionalno grejanje na paru što će doneti značajne uštede energije i sniženje troškova grejanja.
 
 
– Očekujemo da radovi budu gotovi do kraja oktobra i da bazeni budu u funkciji tokom zimske sezone. Na proleće planiramo nastavak radova kako na otvorenom, tako i zatvorenom bazenu. Ovom prilikom bih naglasio da je Građevinski fakultet u  Beogradu još 2008. godine sačinio studiju o stanju ovog objekta i obavestio nadležne gradske službe da je neophodna hitna sanacija. No, ni tada a ni pre tog upozorenja, nisu preduzete nikakve sanacione mere – naveo je Mihajlov i dodao da sadašnja rekonstrukcija bazena predstavlja prvo značajno i do sada jedino ozbiljno ulaganje u ovaj sportski objekat za poslednjih 30 godina. 
 
 
On je podsetio da je zatvoreni bazen prošle godine po nalogu nadležne inspekcije zatvoren , zbog dotrajalosti i nefunkcionalnosti.
- Bazen je bio zatvoren godinu dana, što je onemogućilo treninge našim vrhunskim sportistima,  i tokom tog perioda, Grad Zrenjanin je svakog meseca iz budžeta izdvajao pola miliona dinara za troškove njihovog prevoza na bazene u okolnim mestima. Uskoro će zrenjaninski plivači ponovo imati sve uslove za redovno treniranje – rekao je Mihajlov. 
 
 
Direktor JU "Sportski objekti", Siniša Marinac kaže da je rekonstrukcija bazena za zrenjaninske sportiste od izuzetne važnosti budući da su bili prinuđeni da treniraju po oklnim mestima.
- Ovom prilikom im se zaista zahvaljujem, i našim sportistima, ali i onima koji su nas primili i to im nikada nećemo zaboraviti. S druge strane mislim da Zrenjanin ima izuzetno veliki potencijal u vodenim sportovima i da se nećemo obrukati na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu, a mislim da će bazen koristiti našim plivačima i vatepolistima, i to ne samo iz našeg grada već i cele zemlje – rekao je Marinac.
Dušan Damjanović, upravnik bazena, kaže da je do sada, u prvoj fazi radova, urađeno oko 75 odsto poslova i istakao da je rekonstrukcija bazena bio pravi potez Gradske uprave.