Počela rekonstrukcija mosta u Principovoj ulici

Rekonstrukcija gradskog mosta u Principovoj ulici, uz prethodnu potpunu sanaciju "Žutog", Velikog pešačkog i Malog mosta, predstavlja najtemeljniju i po obimu radova najveću sanaciju mostova u Zrenjaninu u poslednjih 20 godina, saopšteno je danas iz JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina", povodom početka radova na rekonstrukciji ovog mosta. S obimom i sadržajem radova na licu mesta se upoznao i gradonačelnik Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov.
 
      
 
Most u Principovoj je građen od 1985. do 1991. godine, i od završetka gradnje nikada nisu urađeni ozbiljniji radovi na ovom važnom infrastrukturnom objektu. Grad Zrenjanin i "Direkcija za izgradnju grada Zrenjanina" najavili su da će rekonstrukcija biti okončana u naredna dva ipo meseca i da će se, dok traju radovi, saobraćaj nesmetano odvijati u obe kolovozne trake. 
 
Nakon obilaska radova, gradonačelnik Mihajlov rekao je da započela obimna rekonstrukcija mosta, u vrednosti radova od 20 miliona dinara, i da su ta sredstva izdvojena iz budžeta Grada Zrenjanina.
- Planiramo da ove radove završimo u naredna dva ipo meseca, a nakon toga nadam se da će most dobiti upotrebnu dozvolu i da će biti otklonjeni svi nedostaci koji su u proteklih dvadeset godina postojali na mostu. Dobićemo, tako, i četvrti rekonstruisani most u toku poslednje dve godine u Zrenjaninu, a očekujem već početkom naredne godine gradnju još jednog mosta, na trasi obilaznice oko grada – istakao je Mihajlov. 
 
      
 
Po rečima direktora JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Branislava Kneževića, radovi na mostu će obuhvatiti popravku kolovoza, kao i saniranje ležišta i dilatacija, kako bi ovaj most bio što bezbedniji za saobraćaj.  
- Radi se o investiciji veoma potrebnoj gradu Zrenjaninu, s obzirom da je u pitanju frekventna saobraćajnica i da je usled svakodnevnog prolaska teških teretnih vozila došlo do pogoršanja situacije na mostu, i praktično, njegovog stavljanja pod status opasnog za upotrebu. Ležišta su već uklonjena, most se nalazi na presama, i po ugradnji novih ležišta, most će biti bezbedan za saobraćaj. Radove izvodi beogradska "Mostogradnja", firma sa velikim iskustvom i referencama u ovakvim poslovima i mislim da nema razloga da se bojimo da radovi u predviđenom roku neće biti i završeni – pojasnio je Knežević.
 
Podsetimo, zrenjaninski mostovi su jedan od zaštitnih znakova ovoga grada, ali većina njih decenijama unazad nije čak ni redovno održavana, što je dovelo u pitanje njihovu funkcionalnost.