Pomoćnik ministra prosvete i nauke posetio TF ''Mihajlo Pupin''

Pomoćnik ministra prosvete i nauke u Vladi Republike Srbije prof. dr Tibor Sabo posetio je danas Grad Zrenjanin i Tehnički fakultet "Mihajlo Pupin". Radnom sastanku u dekanatu fakulteta prisustvovali su dekan prof. dr Milan Pavlović, gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov i prodekan Tehničkog fakulteta prof. dr Dragana Glušac.
 
Tom prilikom, pomoćnik ministra u Sektoru za osnovna istraživanja i razvoj naučnoistraživačkih kadrova, inače rođeni Zrenjaninac, rekao je da je današnji sastanak usledio na poziv gradonačelnika Zrenjanina, i da se razgovaralo o više tema u vezi sa prosvetom i naukom.
- Razgovarali smo o problemu Poljoprivredne škole, u svetlu priprema budžeta za 2012. godinu i na koji način Republika, u saradnji s Pokrajinom i Gradom može da se uključi u rešavanje problema. Gradonačelnik me je izvestio o promenama koje su usledile na Tehničkom fakultetu po dolasku novog dekana. Republika Srbija izdvaja milion dinara mesečno za potrebe naučnika koji rade na našim projektima, o čemu je takođe bilo reči, kao i o činjenici da je Zrenjanin konkurisao za sredstva za opremanje fakulteta, u iznosu od 25 hiljada evra, i to će biti realizovano u narednih nekoliko meseci – istakao je pomoćnik ministra Tibor Sabo i najavio novu radnu posetu Zrenjaninu, u drugoj polovini oktobra, odnosno organizaciju jednog predavanja na temu razvoja nauke u Srbiji tokom poslednje decenije. 
 
 
Dekan zrenjaninskog fakulteta izrazio je očekivanja da će ovaj sastanak doprineti unapređenju komunikacije prema Ministarstvu prosvete i nauke i da će pomoćnik ministra biti spreman da se dodatno angažuje oko pomoći svom rodnom gradu.
 - Mi ćemo se potruditi da fakultet bude još bolji i da pomoćnik ministra može u Ministarstvu s ponosom da pominje ime Tehničkog fakulteta u Zrenjaninu – istakao je Milan Pavlović. 
 
Gradonačelnik Mihajlov takođe je izrazio zadovoljstvo što je došlo do današnjeg sastanka i izneo očekivanja da će se ono što je dogovoreno i realizovati.
 - Poljoprivredna škola jedan je od gorućih problema grada, pa smo razgovarali o mogućnosti da se problem reši zajedničkim ulaganjem. Nadam se da će do toga doći, kao i da će se realizovati svi aktuelni projekti Tehničkog fakulteta koje će sigurno podržati i Grad Zrenjanin – rekao je nakon današnjeg sastanka dr Mileta Mihajlov.