Zahvaljujući donaciji ''Radijatora'', učenici škole ''9. maj'' dobili nove sanitarne čvorove

Zorica Denda, pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina i Goran Delić, savetnik u zrenjaninskoj kompaniji "Radijator", obišli su juče, zajedno sa direktorkom osnovne i srednje škole "9. maj", Snežanom Oluški, nove toalete u dvorištu ove škole, koji su izgrađeni zahvaljujući donaciji "Radijatora", čiji je menadžment prepoznao potrebe društvene zajednice u kojoj posluje.
 
Pomoćnica gradonačelnika zahvalila se ovom prilikom donatoru i istakla svoje zadovoljstvo poboljšanim uslovima koji će u mnogome olakšati napredak učenika škole "9. maj".
- Zahvaljujući kompaniji sa visokom svešću o društvenoj odgovornosti, deca su, nakon potpisivanja ugovora o donaciji, već u septembru dobila nov sanitarni čvor. "Radijator" je, kao društveno odgovorna firma, prepoznala značaj ulaganja u zajednicu u kojoj je sedište firme, i Grad Zrenjanin im na tome zahvaljuje -  istakla je Zorica Denda, koja je pozvala i druga preduzeća na pomoć gradu u kojem posluju, u skladu sa mogućnostima.
 
 
Goran Delić, savetnik u "Radijatoru", objasnio je da se tokom odlučivanja nametnulo više prioriteta, ali da je pomoć Osnovnoj i srednjoj školi "9. maj" bila najpotrebnija.
- Odlučili smo da učenicima omogućimo korišćenje modernih toaleta, sa instaliranim grejanjem, što do sada nisu imali, a sve pre početka zimskog perioda. Ovo je samo početak i nastavak saradnje je već dogovoren, u vidu aneksa ugovora na osnovu kojeg će se realizovati dodaci grejanja u nekim od prostorija škole i rekonstrukcija pojedinih podnih površina – najavio je Delić, ističući veliko zadovoljstvo u ime svih zaposlenih u kompaniji jer su u prilici da pomognu ustanovama obrazovanja.
 
 
Snežana Oluški, direktorka škole, zahvalila se na donaciji, kao i na saradnji sa Gradskom upravom Zrenjanina, dodajući da za mnoge otvaranje toaleta ne može biti vest, ali da je to za učenike i profesore događaj godine, jer je do sada preko 300 učenika svoje fiziološke potrebe obavljalo u uslovima koji nisu bili na nivou ljudskog dostojanstva; bez vrata, struje i grejanja, sa razlupanim prozorima, te su stoga novi toaleti, sa grejanjem, keramičkim pločicama i toplom vodom izuzetno značajni za sve u školi "9. maj".
 
Novi sanitarni čvorovi su rezultat Ugovora o donaciji, koji su u junu ove godine potpisali gradonačelnik grada Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov i generalni direktor kompanije "Radijator", Nedeljko Grubješa, u vrednosti od 883.000 dinara za investiciono održavanje Osnovne i srednje škole "9. maj".