Svečano uručene zahvalnice članovima SUBNOR Zrenjanin

Povodom 70-te godišnjice od početka narodnooslobodilačke borbe na ovim prostorima, danas je u Gradskoj kući upriličena svečanost na kojoj su uručene zahvalnice članovima Saveza udruženja boraca narodnooslobodičakog rata iz Zrenjanina, učesnicima u antifašističkom ratu od 1941-45. godine. Zahvalnice Pokrajinskog odbora SUBNOR Vojvodine, koje je zaslužilo 21 članica i članova SUBNOR, uručio je Nedeljko Papić, predsednik opštinskog odbora SUBNOR Zrenjanin, a u ime boraca koji su primili zahvalnice, prisutnima se obratio Đorđe Savić. 
 
      
 
Skupu se obratio i predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, i zahvalio svima koji su pre sedamdeset godina učestvovali u brobi protiv nacizma i fašizma, i na taj način našu nekadašnju državu, Jugoslaviju, i današnju, Srbiju, učinili boljim mestom za život.
- Da je, kojim slučajem, pobedila ona ideologija, koja je nastala u Italiji, potom se razvijala u Nemačkoj, a posle raširena širom Evrope, pitanje je na šta bi današnja Evropa i svet ličili. U ime Grada Zrenjanina želim da se zahvalim svim Zrenjanincima, učesnicima narodnooslobodilačke borbe, koji su ugradili svoje živote u temelje nove države, posle 1945. godine, zahvalio bih se i svima koji su posle Drugog svetskog rata i borbi na različitim frontovima došli u Zrenjanin, a dobro je i da država Srbija poslednjih godina vraća na mesto na koje bi trebalo obeležavanje datuma i praznika vezanih za ovaj period naše istorije. Dobro je i što u Zrenjaninu obeležavamo značajne lokalne datume, i dan oslobođenja grada i dan u junu kada je počelo formiranje pokreta otpora fašizmu na teritoriji Banata. To radimo zbog vas, zbog generacije mojih roditelja, moje generacije, ali, pre svega, zbog naše dece i njhove budućnosti – rekao je predsednik zrenjaninske Skupštine.  
 
            
 
Zahvalnice su danas dobili članice i članovi SUBNOR Zoran Čobanov, Pavel Javroško, Đorđe Savić, Jela Vitomirov, Miloš Joksimović, Panto Šimšić, Jovan Šuljaj, Neđo Vidačić, Slobodan Desnica, Ilija Vukoje, Jovo Dostić, Ćapin Janko, Bogdan Radić, Zdravko Tatalović, Stojan Krčmar, Milivoj Tabački, Milka Borjanović, Ljubica Kljajić, Dušan Rajnović, Milenko Pudar i Milan Santovac.