Regionalni sajam privrede Banata

U hotelu "Vojvodina" danas je otvoren treći Regionalni sajam privrede Banata koji je okupio tridesetak učesnika iz srednjeg, južnog i severnog Banata. Sajam je organizovan u okviru projekta "Dodata vrednost kroz povezivanja - Tehnološki park Vršac, Industrijska zona Zrenjanin i Industrijska zona Kovin", u saradnji sa Gradom Zrenjaninom, opštinama Vršac i Kovin, i sa Opštim udruženjem preduzetnika Zrenjanin.

 


Sajam je otvorio pomoćnik gradonačelnika Predrag Stankov, koji je tom prilikom istakao da je reč o vrlo značajnoj manifestaciji za naš Grad.
-Reč je o regionalnom sajmu gde se predstavljaju preduzetnici iz cele regije, a ovaj projekat rađen je u saradnji sa Vršcem i Kovinom. Obično se bavimo velikim sistemima, privlačenjem velikih investicija, međutim, ova mala i srednja preduzeća kao da su zapostavljena i ovo je prava prilika da se susretnu, međusobno razmene iskustva i na taj način vide kako da se prilagode novim uslovima koji se stavaraju ne samo u Srbiji, već na nivou cele regije – rekao je Stankov i ujedno pohvalio projekat i samu ideju o tome jer će to doprinosi razvoju privrede.

 

Menadžer projekta, Drago Babić, kaže da je Regionalni sajam privrede Banata, kao i ceo projekat, primer partnerstva i pravog načina kako će se nastupati na tržištu.
- Sasvim je dovoljno za sada uraditi ono što možemo, a to je prepoznati naše potencijale, udružiti ih i tu sinergiju postići, a isto tako zastupati ih na tržištu i pokušati da se uključimo u regionalnu i međunarodnu podelu posla, jer mislim da imamo sasvim realne mogućnosti. Posedujemo realne resurse, poznajemo ljude, a oni imaju obrazovanje i želju da rade – rekao je Babić.
Sajam je, naveo je on, i priplika da se privrednici usmere na poboljšanje uslova rada i primenu standarda koji su važni za evropsko tržište.