Gradonačelnik Mihajlov uručio Ugovore za zapošljavanje 61 lica

Gradonačelnik Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov uručio je danas u Velikoj sali Gradske kuće Ugovore o subvenciji zapošljavanja po programu "LAPS 2011" poslodavcima koji su kroz taj program obezbedili posao nezaposlenima sa evidencije službe za zapošljavanje.
Gradonačelnik je tom prilikom istakao da je osnovni cilj projekta zapošljavanje radnika, zapošljavanje pripravnika i otvaranje novih radnih mesta.

 


- Reč je o zajedničkom projektu Grada Zrenjanina i Nacionalne službe za zapošljavanje. Na ovaj način Grad je obezbedio posao za šezdeset jednog radnika, a iznos subvencija je deset miliona dinara. Za sledeću godinu predviđena su tri puta veća sredstva, s obzirom da je ovaj projekat izuzetno dobro urađen – naglasio je on. 
Inače, 5,1 milion izdvojio je Grad Zrenjanin, dok je 4,9 miliona obezbedila Republika Srbija, a jedan od uslova za dodelu jeste likvidnost poslodavaca.

 


Direktor NSZZ – filijale u Zrenjaninu, Pero Knežević kaže da podelom Ugovora, praktično, označena završna faza realizacije Lokalnih akcionih planova zapošljavanja za 2011. godinu.
- Ovo je prvi put da se lokalna samouprava Zrenjanina uključila u realizaciju tog plana, kao i 110 opština u Srbiji. Lokalni akcioni plan je odrađen izuzetno kvalitetno i želeo bih tu da istaknem i Lokalni savet za zapošljavanje koji je svoj deo, iako volonterski, odradio izuzetno kvalitetno, kao i da pohvalim Gradsku upravu koja je svoj deo ugovornih obaveza odradila korektno i na vreme, i uplatila određena finansijska sredstva za zapošljavanje novih radnika – rekao je Knežević.
Prema njegovim rečima, sredstva za zapošljavanje novih radnika dobilo je 15 poslodavaca za zapošljavanje 21 pripravnika i 26 poslodavaca za novo zapošljavanje 40 radnika.

 


- Nadam se da će novozaposleni radnici iskoristiti šansu i opravdati očekivanja poslodavaca i pomoći im u njihovom poslovanju – dodao je Knežević.
Laslo Tot, iz Lokalnog saveta za zapošljavanje, istakao je da je ovaj posao dokaz da zajednički rad daje rezultate.
Slavko Rodić, član Gradskog veća, zahvalio se poslodavcima i istakao da je Grad Zrenjanin pomogao u skladu s trenutnim mogućnostima i naveo da će iduće godine ovim merama biti priključeni i javni radovi, kao jedan od načina smanjenja broja nezaposlenih.