Nemačka kompanija ''Meler'' proširila pogone

U Zrenjaninu je danas svečano otvoren nov pogon nemačke kompanije "Meler protektiv sistem", što je investicija vredna 300 hiljada evra, a tom događaju prisustvovao je i gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov, sa svojim saradnicima.

 


- Kada se jedna kuća širi i dograđuje se ovako, to znači da se porodica uvećava. Mi smo se trudili da sa svim našim investitorima budemo jedna velika porodica i da sa njima imamo dobru saradnju. Kao rezultat te dobre saradnje imamo i ovu investiciju. Ako se ova porodica u poslednjih šest meseci uveća za 50 novih radnika, onda je to veliki uspeh. Čestitam firmi "Meler" na uspehu i da se u sledećoj godini još više prošire, i otvore nova radna mesta - rekao je Mihajlov.
Kompanija "Meler" bavi se izradom specijalne odeće za javne službe, vojsku policiju, hitnu pomoć i druge, trenutno je u pogonima u zaposleno 250 ljudi, a direktor te firme u Zrenjaninu, Zoran Popović, kaže da je ta kompanija u Zrenjaninu do sada investirala nešto manje od 3 miliona evra.

 


- Zrenjanin je privlačan za investiranje i zadovoljni smo radom lokalne samoprave. Mi smo ovde od 2004. godine, kao grinfild investitor, i  veoma smo zadovoljni. Ovaj objekat najbolji je dokaz da se za četiri meseca objekat pristojnih razmera može izgraditi - rekao je novinarima Popović.
Kako je objasnio, sto odsto proizvodnje namenjeno je izvozu, odnosno tržištu Evropske unije, i to im, kako kaže, u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji, ipak, garantuje stabilnost, pa su u mogućnosti da, kao malobrojni u Srbiji, redovno isplaćuju lične dohotke, servisiraju dobavljače.

 


- Uveren sam da će tako ostati i ubuduće. S obzirom da sam upoznat sa dugoročnim planovima naše kompanije, Zrenjanin bi u narednih deset godina trebalo da postane za ovu vrstu robe i našu firmu glavni evropski centar - dodao je on.
Prema njegovim rečima, proširenje pogona nije toliko u funkciji povećanja proizvodnje, već, kaže, više zbog obezbeđivanja boljih uslova za rad zaposlenih.