Pet hiljada novogodišnjih paketića za decu

Socijalno humanitarno društvo “Tabita” iz Novog Sada, pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina, i ove godine organizuje podelu novogodišnjih paketića učenicima nižih razreda, i pripremnog predškolskog programa u osnovnim školama i dečijim vrtićima na teritoriji grada Zrenjanina.
Akcija će počela danas, kada je zamenik gradonačelnika Goran Kaurić podelio paketiće učenicima osnovne škole u Orlovatu, a zatim i deci u Tomaševcu i Botošu.

 


- Danas se družimo sa decom do deset godina i ovo je najleši posao koji radim, jer, predivno je videti koliko se obraduju. Nadam se da ćemo ovu akciju organizovati i narednih godina –rekao je Kaurić.
Koordinatorka akcije, Gordana Sarčev kaže da se ova humanitarna akcija održava četvrti put i da će ove godine biti podeljeno oko 5.000 paketića.

 


- Veoma smo uspešno sprovodili ovu akciju i zaista smo obradovali mališane, mnogo njih, tako će biti i ove godine. Podelićemo paketiće deci, a pritom, najviše pažnje pridajemo socijalno ugroženoj deci. Trudićemo se da obiđemo sva sela na teritoriji Grada – rekla je Gordana napominjući da su paketići u naš Grad stigli iz Engleske, zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Samaritian’s Purse.
Direktor Osnovne škole "Mladost" u Tomaševcu,  kaže da su deca svake godine presrećna i da je u kriznim vremenima svaki poklon dobrodošao, a posebno nečija dobra volja.