Saradnja Doma zdravlja i Crvenog krsta

Ugovor o poslovnoj saradnji između zrenjaninskog Doma zdravlja "Boško Vrebalov" i Crvenog krsta Zrenjanin potpisan je danas u toj organizaciji. Događaju su prisustvovali gradonačelnik dr Mileta Mihajlov, kao i prof dr Boriša Vuković, predsednik Crvenog krsta Vojvodine i mr sci Sinjka Somer, sekretar Crvenog krsta Vojvodine.

 


Ugovore su potpisali dr Borislav Đorđević, direktor zrenjaninskog Doma zdravlja i Aleksandra Tanasijević, sekretar Crvenog krsta Zrenjanin, a ovim Ugovorom o poslovnoj saradnji izražena je zajednička želja i spremnost da na osnovu već tradicionalno dokazane  dobre saradnje između zdravstvenih službi i organizacije Crvenog krsta  i humanističke opredeljenosti zaposlenih radnika u zdravstvu koji su po tradiciji i saradnici - volonteri Crvenog krsta, ostvare  potpunu i definisanu saradnju prvenstveno u oblasti rada na  konkretnoj primeni zakonskih odredaba koje definišu oblast rada na obuci iz prve pomoći .
Gradonačelnik Mihajlov istakao je tom prilikom da lokalna samouprava ima izvanrednu saradnju sa Crvenim krstom Zrenjanina i Vojvodine.
- Iduće godine želimo da napravimo dodatni napor i iskorak prema Crvenom krstu i da ovu zgradu, izgrađenu 1936. godine, koja je u izuzetno lošem stanju privedemo nameni. Naravno po projektu i po potrebama Crvenog krsta. Sledeće godine biće urašen projekat i krenućemo sa adaptacijom zgrade – rekao je Mihajlov.
Aleksandra Tanasijević informisala je novinare o donaciji Crvenog krsta Gornje Austrije, vredne 500.000 dinara a koja je namenjena za sanaciju sanitarnog čvora u zgardi Crvenog krsta Zrenjanin.