Škole u Aradcu i Mihajlovu dobijaju sale za fizičko vaspitanje

U prisustvu gradonačelnika Zrenjanina, dr Milete Mihajlova, direktora škola i izvođača radova, danas su svečano potpisani ugovori o izgradnji sala za fizičko vaspitanje u osnovnim školama "Bratstvo" u Aradcu i "Sonja Marinković" u Mihajlovu. Ovim će biti rešeni gorući problemi u navedenim školama, u kojima đaci nastavu fizičkog vaspitanja izvode u neadekvatnim uslovima i prostoru. 
 
Najavljujući potpisivanje ugovora, gradonačelnik Mihajlov je rekao da je Grad Zrenjanin za izgradnju ove dve sale izdvojio 57 miliona dinara.
- Rešavamo problem koji je dugo godina mučio ne samo učenike u ovim školama, već je to bio problem i samih naseljenih mesta. Ulagati u mlade i u buduće generacije je osnovni smisao života, a ulaganje u školstvo i nauku je osnov za razvoj našeg grada. Nadam se da će predviđeni radovi biti završeni u roku i da ćemo već naredne jeseni videti naše đake u novim fiskulturnim salama – istakao je gradonačelnik Mihajlov. 
 
      
 
Salu u Aradcu gradiće preduzeće BM-Codex-Inženjering doo iz Zrenjanina, a ugovor su potpisali Boris Čupić, predstavnik izvođača radova, i Valeri Dragan, direktor OŠ "Bratstvo". Rok za završetak radova je 48 kalendarskih dana od uvođenja u posao. Salu u Mihajlovu gradiće beogradsko preduzeće "Ratko Mitrović Dedinje", u čije ime je ugovor potpisao Dušan Basara, a u ime OŠ "Sonja Marinković" Mihajlovo, direktorka Gizela Katona-Debreceni. Rok za završetak radova u ovoj školi je 75 kalendarskih dana. 
 
Ne krijući zadovoljstvo što će đaci u njihovim školama uskoro imati znatno bolje mogućnosti za bavljenje fizičkom kulturom i sportom, direktorka škole u Mihajlovu istakla je da je ovo veliki događaj za jednu seosku školu i da će nova fiskulturna sala doprineti opstanku i razvoju sela. Direktor škole u Aradcu Valeri Dragan dodao je da je Grad Zrenjanin prepoznao zahteve i potrebe Arađana i da su stanovnici ovog sela nadomak Zrenjanina presrećni zbog realizacije ovog projekta. 
 
      
 
Potpisivanju ugovora prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika Predrag Stankov, koji će pratiti realizaciju projekta, kao i Pavle Karlečik, rukovodilac Službe za poslove javnih nabavki Grada Zrenjanina, koja je uspešno sprovela proceduru odabira izvođača radova za ovu značajnu investiciju.