Спортска сала за децу у Михајлову

Председник Владе Војводине др Бојан Пајтић и градоначелник Зрењанина, др Милета Михајлов поставили су камен темељац за нову спортску салу у Основној школи „Соња Маринковић“ у Михајлову.

 

 Председник Пајтић је истакао да је покрајинска Влада инвестирала у више од 300 објеката на територији Војводине, тј. да су скоро у сваком селу обезбеђени главни егзистенцијални објекти.
- Посебно желимо да улажемо у она мала неразвијена подручја којима је потребна додатна подршка за даљи развој како би се смањила миграција младих. Јуче је отворена прекрасна спортска сала у Банатском Карловцу, и морам рећи да градоначелник и управа настављају с добром политиком улагања у рурална подручја којима је потребна подршка како би млади могли остати тамо.

 

 

Градоначелник Михајлов је рекао да је полагање камена темељца у Михајлову заправо наставак активности започето у Арадацу пре неколико дана - „нема школе без фискултурне сале“.

 

Он је нагласио да су радови вредни 29,4 милиона динара и финансирани су из градског буџета.

 

Директор школе "Соња Маринковић" у Зрењанину, Гизела Катона рекла је да је ово дуго очекивани догађај који је објаснио важност такве подршке деци која су веома активна у спорту, али до сада су морала да се баве спортским активностима у школским ходницима.

 

 

Основна школа у Михајлову је огранак Основне школе „Соња Маринковић“ из Зрењанина где су наставни језици српски и мађарски. Школа у Михајлову обухвата вртић.