"Camerata Pannonica" u Temišvaru

Zrenjaninski kamerni orkestar "Camerata Pannonica", pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića, održao je sinoć koncert u multimedijalnoj sali Gradske kuće u Temišvaru.
Na koncertu je nastupila i violončelistkinja Irena Josifoska, a orkestar je izveo dela Respigija, Skorika, Bruha, Popera i Bele Bartoka.

 


Predsednik Izvršnog odbora tog orkestra, Roman Bugar kaže da je ovo bio njihov prvi nastup u Temišvaru.
- Bilo nam je drago da po prvi put sa solistkinjom i dirigentom, koji su za kamerni orkestar novi, nastupamo pred temišvarskom publikom. Drago nam je što smo svirali u akustično obrađenoj sali, jer takvih sala u Zrenjaninu, čak i u Srbiji ima veoma malo – kaže Bugar izrazivši zadovoljstvo što je njihov prvi koncert prošao izuzetno uspešno.
A, da je tako, potvrđuju i aplauzi publike na čiji je zahtev orkestar svirao na bis.

 


Inače, tom događaju prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Goran Kaurić kome je Ćiprijan Ćipu, direktor Centra za kulturu Banat uručio zahvalnicu, budući da je Grad Zrenjanin pomogao u realizaciji koncerta.
- Izuzetno mi je drago i ponosan sam što nas je publika izuzetno primila, a koncert održan u predivnoj atmosferi. Kamerni orkestar zaslužuje da Grad mnogo ozbiljnije sagleda njihov rad i pomogne. Oni su orkestar koji nas u najlepšem svetlu predstavlja i to ne samo u Srbiji već i šire – kazao je Kaurić.

 


Kamerni orkestar "Camerata Pannonica" (osnovan 1969. godine i radio je do 1989. godine) je, na inicijativu mladih umetnika, Zrenjaninaca, koji trenutno sviraju i vode orkestre iz  Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, nedavno ponovo pokrenut.
Planova za naredni period, kako navode, imaju, a Grad Zrenajnin im je u tome obećao podršku.