Čišćenje kanala od smeća i rastinja

Gradonačelnik Mihajlov obišao je u subotu radove na čišćenju kanala kod korita Starog Begeja, (na potezu od Topličine ulice do Begeja, u blizini Osnovne škole Jovan Jovanović Zmaj) koje  izvodi Vodoprivredno društveno preduzeće "Srednji Banat" iz Zrenjanina. 
- Namera je da očistimo ovaj kanal od trske i divljih deponija. Ovo je problem kojim će se u narednom periodu morati pozabaviti i naši urbanisti, kao i ekolozi. Sigurno ne možemo dozvoliti da imamo ovakvu površinu u blizini centra grada. Sada će biti urađena sanacija, a u narednim koracima potrudićemo se da iznađemo pravo rešenje – rekao je Mihajlov.
 
 
Samuel Kolar iz preduzeća «Srednji Banat» pojašnjava da kanal služi za odvođenje suvišnih atmosferskih voda sa površina korita Starog Begeja.
- Ovaj kanal, u ukupnoj dužini od kilometar i po, treba da bude osposobljen da pokupi sve suvišne vode sa ove površine i da ih sprovede u Begej. Na ušću u Begej nalazi se ustava koja to omogućava. Na ovoj trasi nalazi se nekoliko propusta koje ćemo sanirati i očistiti tako da će kanal biti u apsolutnoj funkciji. Radovi bi trebalo da budu završeni do sredine ove nedelje – rekao je Kolar.
Kako je rekao, ukupna vrednost radova iznosi 2,5 miliona dinara, a investitor je Grad Zrenjanin, preko Mesne zajednice.
-Želim da napomenem da će kalan biti osposobljen za odvođenje suvišne vode, ali, samo pod uslovom da se redovno održava, da ne služi za odbacivanje otpada jer će problema sa suvišnim vodama biti i dalje, a to nadležni po svaku cenu moraju da spreče – ukazao je on.