Dostava Izvoda iz matične knjige rođenih budućim prvacima

Nastavljajući lepu tradiciju, Grad Zrenjanin i ove godine realizuje akciju dostavljanja Izvoda iz matičnе knjigе rođenih za svu decu koja se upisuju u školsku 2012/13. godinu u osnovne škole na teritoriji Grada Zrenjanina i koja su rođena u Zrenjaninu.
 
Svi budući đaci-prvaci, rođeni u Zrenjaninu tokom 2005. pa do kraja februara 2006. godine, dobiće besplatno, na kućne adrese roditelja ili staratelja ovaj osnovni dokument, neophodan za upis u I razred osnovne škole.
 
Dostava izvoda počela je pre nekoliko dana na teritoriji Grada Zrenjanina i realizovaće se onim tempom kojim budu pristizali spiskovi budućih prvaka iz svih vrtića Predškolske ustanove "Zrenjanin" i osnovnih škola iz seoskih naselja.
 
S obzirom da lično traženje izvoda zahteva i određeno vreme i trošak, molimo sve roditelje ili staratelje đaka-prvaka da budu strpljivi i da sačekaju da im izvod stigne na kućne adrese. Upis u osnovne škole počinje 1. aprila, pa nema razloga za žurbu ili brigu da će dete ostati neupisano.
 
Ovom akcijom, Grad Zrenjanin želi da učini jednostavnijom pripremu za upis dece u školu i istovremeno svim đacima-prvacima poželi srećan polazak u prvi razred.