Državni sekretar Ministarstva odbrane u poseti Zrenjaninu

Gradonačelnik Zrenajnina dr Mileta Mihajlov primio je juče državnog sekretara Ministarstva odbrane Igora Jovičića sa njegovim saradnicima. Događaju su prisustvovali i načelnica Srednjobanatskog okruga Tanja Dulović, kao i načelnik Odeljenja za odbranu i vanredne situacije Milenko Cukućan.
 
 
Tema  današnjeg razgovora bila je stanje planiranja priprema za odbranu i saradnja lokalne samouprave sa centrom MO.
 
Jovičić je rekao da je reč o redovnom obilasku Srednjobanatskog okruga i istakao da je na nivou našeg okruga i Opštine Titel, koja je takođe u okviru nadležnosti centra Ministarstva odbrane, saradnja izuzetno dobra.
 
 
Tokom ovog sastanka govorilo se i o budućnosti napuštenih vojnih obejakata u gradu.
 
Jovičić je istakao da su Ministarstvo odbrane i Grad Zrenjanin vodili ozbiljne razgovore na tu temu i da će se, kako je rekao,vrlo brzo doći do kvalitetnog rešenja koji su u obostranom interesu.
 
Gradonačelnik Mihajlov je podsetio da je Grad Zrenjanin još 2004. godine potpisao ugovor sa vojskom kojim bi se deo industrijske zone i aerodroma, a koji je bio vojna imovina, menjao sa Gradom u zamenu za određenu kvadraturu stanova.
- Taj ugovor nikada, međutim, nije ispoštovan. Mi smo pripremili stanove i želimo da deo tog ugovora realizujemo tokom aprila - kazao je Mihajlov i dodao da su vođeni i razgovori o budućnosti zrenajninske kasarne, Domu vojske i vojnom strelištu i pri tom istakao da je sledeći korak kupovina dela vojne imovine.