Kamen temeljac za ambulantu u Zelenom polju

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov i predsednik Saveta mesne zajednice "Zeleno polje" dr Miodrag Damnjanov položili su danas kamen temeljac za gradnju zdravstvene ambulante u toj mesnoj zajednici.
Time se, kako je naveo gradonačelnik Mihajlov, rešava dugogodišnji problem stanovnika ovog dela grada.
- Problem ambulante u ovom naselju traje godinama unazad. Ambulanta je bila smeštena u prostorijama mesne zjednice, u neadekvatnom prostoru, a ovo je i bila dugogodišnja želja stanovnika Zelenog polja – rekao je Mihajlov.
 
 
 
Investitor je Grad Zrenjanin - JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“, izvođač radova „Tehnogradnja“ AD – Zrenjanin, a projektant: „SM Inženjering“ AD- Zrenjanin.
Prema rečima gradonačelnika, ambulanta će biti površine od 373 kvadratna metra, a imaće tri ambulante, stomatološku ordinacija, laboratoriju, EKG kabinet i ostale propratne sadržaje.
- Očekujemo da ambulanta bude završena početkom oktobra ove godine – dodao je on.
Miodrag Damnjanov kaže da ugovorena vrednost radova iznosi 20,5 miliona dinara, a da je novac obezbeđen zajedničkim zalaganjem Mesne zajednice i Grada Zrenjanina.
- Ovo je izuzetno važan objekat, mi smo veoma zadovoljni i srećni jer, ne samo što ćemo dobiti važno zdanje za funkcionisanje naselja, već što će i ceo ovaj kraj biti izmenjen budući da je u planu gradnja poarking prostora, crkve, pijace, staze za šetnju i drugih objekata koji su stanovnicima neophodni – rekao je Damjanov.
 
 
 
Gradonačelnik Mihajlov podsetio je i na radove u Aradcu, Mihajlovu i Elemiru.
- Svi ti radovi se odvijaju po predviđenom planu i programu, njihov završetak očekujem onako kako je i predviđeno. Isto tako očekujem i završetak radova na izgradnji ove ambulante na zadovoljstvo stanovnika Zelenog polja. Milsilm da ćemo ove godine useliti ambulantu i početi sa radom – dodoao je on.
 
     
    izgradnja fislkutrune sale u Aradcu                              izgradnja fiskulturne sale u Mihajlovu
 
U Mihajlovu i u Aradcu je u toku gradnja fiskulturnih sala, a za to je Grad Zrenjanin izdvojio 57 miliona dinara. Time će biti rešeni gorući problemi u navedenim školama, u kojima đaci nastavu fizičkog vaspitanja izvode u neadekvatnim uslovima i prostoru. 
 
 
                                                             izgradnja vrtića u Elemiru
 
U Elemiru su u toku radovi na izgradnji dečijeg vrtića, a vrednost tih radova je 7,6 miliona dinara.  Novac je obezbeđen iz budžeta Grada Zrenjanina, a objekat će biti na površini od 165 kvadratnih metara, obezbediće prostor za sedamdesetoro dece, koja će u tri smene pohađati ovaj vrtić